Vimpelin messut houkuttelivat yleisöä yli odotusten

Mainos[adrotate banner="3"]
Soinin kunta esittäytyi näyttävästi retkeilyteemalla. Nokipannukahvien ääressä sai jutustella mm. kunnanjohtaja Juha Viitasaaren (kahvipannun takana) kanssa. Ensi vuonna messuvuoro on Soinissa.

Asumista ja hyvinvointia -messuilla Vimpelissä kävi lauantaina 1400 vierasta.

– Yleisömäärä ylitti odotukset selvästi. Erona aikaisempiin messuihin oli se, että nyt saimme paikallisia ja lähialueen yrittäjiä enemmän mukaan.

MAINOS

Valittu teema ”läheltä löytyy ja alueellamme tapahtuu” näkyi messuilla, kertoo Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa.

Messut olivat järjestyksessään seitsemännet ja Vimpelissä kolmannet. Ensi vuonna vuorossa on Soini.

Aki Palsanmäen meklaroima hyväntekeväisyyshuutokauppa tuotti 1250 euroa nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamiseen Vimpelissä.

Anne Savela

 

Vimpelin Yrittäjien Hot buns & dogs -baarissa oli tarjolla hotdogeja ja kahvin kanssa kahtakymmentä lajia makeita leivonnaisia, mm. Koskelalaista marjajuustokakkua, päärynäkookospiirakkaa, kuppikakkuja. Tarjoilijoina Teija Uitto-Kohonen ja Sanna Järviaho.
Komeaan karttaan oli merkitty Aisaparin rahoittamia kohteita valkoisilla kivillä ja ihmisten ehdottamia hankekohteita tummilla kivillä. Kehittämissuunnittelija Eeva Arpala kertoi, että yleisön toiveissa oli mm. Ojajärven kunnostus Alajärvellä ja Hallapuron kalkkiuunien esiin tuominen Vimpelissä.
Kati Neuvonen ja tyttärensä Elna Neuvonen olivat tuoneet vinon pinon kainuunharmaan suomenlampaan villaa eri muodoissa: huovutukseen, varpaanväleihin, tuoksupalloiksi imuriin sekä lankoina ja valmiina tyynyinä. Alajärvellä toimivan Neuvosentilan tuotteiden joukossa oli myös kyytönlihasäilykettä.
Jamin opiskelijat kalastivat kansaa tutustumaan ammatti-instituutin toimintaan pikkusyömisten ja kynsienlakkauspalvelun avulla. Merkonomiksi valmistuva Rosaliina Hiekka kaunisti Sirpa Yli-Pekan kynnet lakalla, joka oli sävy sävyyn mokkatakin kanssa.
Mukava tunnelma ja mukavasti ihmisiä, kommentoi Samurai Shopin Pauliina Peura Soinista. Netissä toimiva yritys on saanut jalansijaa erityisesti suloisilla rusettipipoillaan ja -pannoillaan.
Ihan parasta, totesi huutokauppakeisari Aki Palsanmäki Vimpelin Vedon hyväksi grillatusta makkarasta. Hän kertoi käyneensä Vimpelissä aiemminkin, muttei muistanut, missä merkeissä.
Vimpelissä järjestetyt Asumista ja hyvinvointia-messut keräsivät noin 1400 vierasta.

MAINOS
Edellinen artikkeliTarkkana risteyksissä – huomaa pyöräilijä
Seuraava artikkeliEteneekö erikoiskauppa tyhjillä renkailla vai tähdätäänkö Suomen parhaaksi?