3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Kuortaneen lukio vuoden 2018 urheiluopppilaitos

Kuortaneen lukio on valittu vuoden 2018 urheiluoppilaitokseksi valtakunnallisilla urheiluoppilaitos- ja urheiluakatemiapäivillä Tampereella 7-8.5.

Päiville kokoontui edustajia 20 urheiluakatemiasta, urheiluoppilaitoksista, Suomen Olympiakomiteasta ja urheilun lajiliitoista.

MAINOS

Osana päivien ohjelmaa palkittiin Kuortaneen lukio vuoden urheiluoppilaitoksena. Koulussa toimiva urheilulukio on jääkiekon, keilailun, lentopallon, painin, pesäpallon, yleisurheilun ja ensi lukuvuodesta alkaen myös jalkapallon erikoislukio.

Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtaja Simo Tarvonen onnitteli voittajaoppilaitosta korostamalla sen roolia huippu-urheilijoiden kasvattajana.

– Lahjakkuudet otettiin huomioon kahdessa koulussa jo vuonna 1970. Toinen näistä aikansa edelläkävijöistä oli Kuortaneen yhteiskoulu, mikä kahdenkymmenen vuoden kehitystyön tuloksena kehittyi liikuntapainotteisesta koulusta Kuortaneen Urheilulukioksi vuonna 1994, linjasi Kuortaneen lukion rehtori Juha Virtanen oppilaitoksensa laadukkaan työn lähtökohtia.

– Laajan yhteistyöverkoston kanssa Kuortaneen urheilulukiosta on kehittynyt vuosikymmenten aikana merkittävä osa painopistelajiemme valmennusjärjestelmää.

– Kuortaneen kunnan tavoitteena urheilulukion opetuksenjärjestäjänä on toimia yhdessä toimintaympäristön kanssa pääyhteis-työlajiensa strategisena kumppanina huippu-urheilun laadukkaan päivittäis- ja leirivalmennuksen, kaksoisuraratkaisujen, harjoitusolosuhteiden, valmennusosaamisen, kehittymisen seurannan, urheilujohtamisen ja asiantuntijapalveluiden tuottajana sekä kehittäjänä, kertoi rehtori Virtanen.

Lisäksi Virtanen jatkoi, että useat suomalaiset kärkilajit ovat valmiita ohjaamaan potentiaalisia nuoria urheilijoitaan sekä henkilö- ja osaamisresurssejaan Kuortaneen ”campukselle”, missä lukio on tärkeässä roolissa tulevien huippujen kasvattajana.

Huipulle tähtäävä urheilun ja lukio-opiskelun yhdistäminen onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla kun oppilaitoksen toimintakulttuuri tukee ja innostaa nuoria huippusuorituksiin tähtäävään toimintaan.

Kuortaneella erityisosaaminen ja keskittäminen painopistelajeissa on ollut toiminnan perusajatus alusta asti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät