0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

JAPO rakentaa valokuituverkkoa Vimpelissä myös keskustaan ja Tuohiperälle

Vimpelin asumista- ja hyvinvointia messut olivat JAPO:n valokuitumyynnille menestys ja messujen myötä Vimpelin ydinkeskustan ja Tuohiperän alueille saatiin tarvittava määrä yhteyden tilaajia.

Niinpä JAPOn hallitus on tehnyt päätöksen rakentaa nopea valokuituverkko jo kesällä 2018 sekä Vimpelin ydinkeskustaan että Tuohiperän alueelle.

MAINOS

JAPO on tiedottanut jo tammikuussa, että se rakentaa valokuituyhteydet Anttilankankaan ja Hovilan alueille. Maaliskuussa JAPO tiedotti rakentavansa valokuituyhteydet Pyhälahden alueelle.

JAPO on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Vimpelissä JAPOn rakentama valokuituverkko löytyy jo Sääksjärveltä, Pokelasta, Lakaniemestä ja Koskelasta.

Tulevaisuudessa yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset, sosiaalinen toiminta.

Kaikki on kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta. Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa eksponentiaalista kasvuaan.

Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät