1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Nyrkkeilystä neljä SM-mitalia Kuortaneelle

Lehtimäkeläinen nyrkkeilyvalmentaja Juha Sippola on tyytyväinen mies. Hänen valmennettavistaan peräti neljä on voittanut tämän kevään aikana SM-mitalin.

Kuortaneen Kuntoa edustavat nyrkkeilijät Jere Häkkilä ja Valtteri Rauhala nyrkkeilivät pronssia ja Krysztof Wojciechowski kultaa Porissa järjestetyissä SM-kisoissa. Nuorten SM-kisoista kultaa nappasi 12-vuotias Selma Hannuksela.

MAINOS

Krysztof kukisti 81 kilon sarjan loppuottelussa Jukka-Pekka Brorströmin tuomariäänin 4-1. Jere Häkkilä kävi pronssimitalista ottelun Joni Tuomaista vastaan häviten tuomaripistein 3-2. Valtteri Rauhala sai vastaansa Antti Lehmusvirpin, jolle hän hävisi tuomariäänin 5-0. Selma Hannuksela puolestaan otteli D-tyttöjen 52 kiloisten sarjassa voittaen Nelli Åströmin tuomariäänin 2-1.

Sippola kertoo varsinkin Krysztofin kehittymisen olleen huikea. Hän tuli Kuortaneelle salille viime lokakuussa 93 kiloisena.

– Hän totesi haluavansa nyrkkeillä 81 kilon sarjassa ja sitä kohti lähdettiin tekemään töitä lujasti. Ensimmäisen ottelun hän kävi helmikuussa, sen hän voitti ensimmäisessä erässä kehätuomarin keskeytyksellä, Sippola kertoo.

– Krysztof on otellut juniorina Puolassa 25 ottelua ja tämän jälkeen hänellä on ollut seitsemän vuoden tauko. Näin hänen nyrkkeilyään yhtenä kesänä ja jo siitä tiesin, että hän on kova.

Hieno vuosi takana

Juha Sippola kertoo vuoden olleen työläs, mutta hieno. SM-kilpailuihin mukaan päästäkseen täytyy alla olla viisi ottelua käytynä, mikäli muuta näyttöä ei ole antaa.

– Valtteri tuli tammikuussa treeneihin ja kertoi haluavansa mukaan suomenmestaruuskisoihin. Aikataulusta tuli tiukka, mutta kilpailuinto oli kova. SM-karsinnat menivät hyvin, sillä Valtteri voitti vastustajansa.

– Jeren kilpailua varjosti kahdeksan viikon sairastelu. Hän pystyi osallistumaan kahteen treeniin ennen kilpailua, joten siihen suhteutettuna kilpailu meni todella hyvin. Kolme erää Jere jaksoi otella ja hän hävisi tiukasti.

Alavutelainen Selma kertoo aloittaneensa nyrkkeilyharrastuksen jo 8-vuotiaana. Aluksi hän harrasti kuntonyrkkeilyä Tuurissa, mutta kaksi vuotta sitten mukaan tulivat harjoittelut valmentaja Juha Sippolan johdolla Kuortaneen Urheiluopistolla.

Harjoitukset KuKu-majalle

KuKun kevätkausi urheiluopistolla on ohi ja nyrkkeilijät siirtyvät harjoittelemaan KuKu-majalle kesän ajaksi. Syksyllä harjoitukset jatkuvat taas tutulla salilla.

– KuKu-majalla harjoittelemme kesän ajan maanantaisin ja torstaisin kello 17.30-19. Sinne ovat kaikki tervetulleita mukaan seuraamaan. Joukkoon mukaan mahtuu lisääkin harrastajia, erityisesti nuoria ja tyttöjä toivotaan mukaan, Sippola kertoo.

– Tällä hetkellä tyttöjä on mukana viisi. Nyrkkeily sopii harrastukseksi kaikille, aluksi ei tarvita kuin verkkarit ja lenkkarit, hanskoja löytyy salilta.

Juha Sippolan lisäksi Kuortaneella nyrkkeilijöitä valmentavat Hannu Sippola sekä Pasi Arosarka.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät