1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Museoviikko Nelimarkka-museossa

Museoviikkoa vietetään tänä vuonna 15.-20.5. teemalla Verkostot esille. Viikko on osa Kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta. Kansainvälistä museopäivää vietetään perjantaina 18.5.

Nelimarkka-museoon on koko museopäivän ilmainen sisäänpääsy. Kello 17 alkaen tarjoillaan kakkua ja kahvia.

MAINOS

Kello 19 alkaen ohjelmassa on kulttuuriyhdistys Karikon tuottama esitys, Tässä talossa voi nähdä aikamuotojen läpi, jossa yhdistyvät kahden eri ikäpolven järviseutulaisen ajatukset ja näkemykset elämästä.

Esityksessä Arto Mellerin runot antavat äänen Eero Nelimarkan maalauksille. Lisäksi esitykseen on rakennettu äänimaisema. Runot lausuu Tuija Ahola, esityksen ohjaa ja äänimaisemasta vastaa teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala.

Molemmat ovat järviseutulaisia ja Kulttuuriyhdistys Karikon kautta haluavat edistää ja tehdä tunnetuksi järviseutulaista esittävää taidetta sekä vahvistaa paikallisia kulttuurisia juuria.

Viikonloppuna 19.-20.5. alajärveläislähtöinen taidegraafikko Mari Hallapuro ohjaa avoimen grafiikan kurssin yli 15-vuotiaille.

Kurssilla tutustutaan monotypia- ja kuivaneulatekniikoihin. Hallapuro viettää touko- ja kesäkuun Nelimarkka-residenssissä asuen ja työskennellen. Kurssin tarkempi ohjelma löytyy museon verkkosivuilta. Museoviikkoa vietetään Nelimarkka-Rahaston tuella.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät