-23.2 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Soinin 4H-yhdistys 80 vuotta

Valtakunnallinen 4H-järjestö täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja Soinin 4H-yhdistys 80 vuotta. Juhlavuoden yhtenä teemana on lasten ja nuorten kannustaminen yritteliäisyyteen.

Kerhokauden 2018-2019 tavoitteina on käynnistää uusi, alakouluikäisille suunnattu Safkasankarit-yrityskerho sekä yli 13-vuotiaille tarkoitettu klubitoiminta. Tavoitteena on myös jatkaa hyvää ja monipuolista kerhotoimintaa, kehittää luontoon liittyviä kerhoja sekä tuottaa lapsille ja nuorille mielekästä vapaa-ajan toimintaa.

MAINOS

Nuorten kerhonohjaajien kouluttaminen ja saaminen on jatkuva tavoite, jotta kerhoilla olisi ohjaajia jatkossakin ja nuoret saisivat kokemusta ohjaustehtävistä.

Soinin 4H-yhdistyksen vuosikokouksessa käytiin läpi vuoden 2017 toimintakertomus ja luotiin katsausta myös kuluvan vuoden toimintaan. Vuonna 2017 yhdistyksellä oli yhteensä 137 nuorisojäsentä ja 41 aikuisjäsentä.

Viime vuonna järjestettiin erilaisia kerhoja nuorten klubeja yhteensä 16 erilaista. Nuorten kurssi-, leiri- ja kilpailupäiviä toteutui yhteensä 558 päivää.

Nuorille maksettiin työpalkkoja ja palkkioita yhteensä lähes 19000 euroa. 4H-yrityksiä oli kahdeksan kappaletta. Tilikauden 2017 alijäämää oli 5887 euroa.

Kuluvan vuoden juhlavuonna Soinin 4H-yhdistys juhlii nykyaikaisin keinoin julkaisemalla koko vuoden aikana yhteensä 80 paikallista tekoa sosiaalisen median kanavilla Facebookissa ja Instagrammissa.

Kansainvälisyyttä on luvassa loppukesästä, kun kunnan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Soinissa järjestetään Allianssileiri monen yhteistyötahon kanssa. Kansainvälisiä nuoria on tulossa paikkakunnalle viikon ajaksi.

Soinin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana työskentelee Saija Källi ja toiminnanohjaajana Suvi Osala. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa kuluvana vuonna Eila Saari ja varapuheenjohtajana Vuokko Viirumäki.

Muut hallituksen jäsenet ovat Jukka Mäkipelto, Tapio Rannila, Emmi Tiukkanen ja Katariina Sironen.

Vuosikokouksessa palkittiin vuoden 2017 aktiiviset kerhonohjaajat ja uudet 4H-yrittäjät. Palkittuja oli Venla Alatalo, Pinja Hakkarainen, Hanna Halla-aho, Jenna Keskitalo, Riku Keskitalo, Eliina Kotanen, Ella Latvala, Essi Latvala, Senni Lehisalo, Martti Lehtonen, Anna Leppälä, Nikke Nelimarkka, Vilma Nukarinen, Jutta Puro, Veera Salo, Jussi Syrjälä, Eetu Vuorenmaa ja Venla Vuorenmaa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät