-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

EM-sankaritar emännöi avausottelussa

Painin tuore euroopanmestari, Lappajärven Veikkojen Petra Olli, toimi otteluemäntänä Lappajärven Veikkojen ja Kempeleen Kirin välisessä naisten Superpesiksen sarja-avauksessa.

65-kiloisten sarjan finaalissa azerbaidzhanilaisen Elis Manolovan voittanut painija suoritti ottelun avausheiton ja ottelutauolla kuuluttaja Mikko Taittosen haastateltavana.

Petra Olli kertasi Taittosen tentissä finaaliottelun ratkaisuhetkiä. 11 painijan sarjassa finaaliin edenneet Olli ja Manolova kävivät tuiman taiston mestaruudesta.

MAINOS

Suomalaisella oli 3–0-taukojohto. Azeri sai jakson alkuun kavennuspisteen ja sai kaksi pistettä, kun ottelukellossa oli jäljellä 15 sekuntia. Petra Olli kiitteli 277-henkisen pesäpalloyleisön edessä valmentajansa Ahto Raskan hereillä oloa: Raska heitti haastokuution molskille.

Videotarkastelu osoitti, ettei Manolovan suoritus ollut kahden pisteen arvoinen ja pisteet poistettiin. Mikäli haasto olisi hylätty, olisi Manolova saanut ekstrapisteen ja tilanne olisi muuttunut 4–3:een.

Taittosen haastattelussa nousi esiin Petra Ollin pesäpallotausta ja sekin, että pesäpallomeriitteihin kuuluu yksi Itä–Länsi-edustus.

– Se on tosin F-tytöistä, mutta asiasta tulee joskus muistutettua Vimpelin Vedon pojissa pelaavaa pikkuveljeä. On hienoa, että Lappajärvellä pelaa naisten joukkue Superpesis-tasolla. Toivotan heille tsemppiä.

Kisojen jälkeen 39 asteen kuumeeseen sairastunut Petra Olli kertoi huilaavansa toukokuun. Kesäkuussa jatkuu leireily kohti seuraavaa tavoitetta eli lokakuussa painittavia MM-kisoja silmällä pitäen.

– Hopeaa löytyy kaapista, kultaa haetaan.

Mikko Taittosen haastattelussa Petra Olli kertasi EM-finaalin
tapahtumia ja kertoi kuulumisiaan.

Torstai-lehden pikahaastiksessa kaksinkertainen euroopanmestari kertoi MM-kisojen olevan aina kauden päätavoite.

– Euroopan taso on ihan ok. Kovimmat minun sarjani haastajat tulevat Kiinasta, Japanista ja Mongoliasta. Osa noista maista tulevista vastustajista on tuttuja, osa ei. Maiden sisäiset karsinnat ovat kovat, tietää Petra Olli.

Maaliskuussa Maailman Painiliiton julkaiseman maailmanrankingin oman sarjansa ykköseksi nostettu 23-vuotias lappajärveläinen kertoo treenaavansa kesäkuussa muiden painijoiden kanssa Kuortaneella. Tulevia ulkomaanleirejä ei ole vielä lyöty lukkoon.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät