1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Ankkureilla nihkeää sisäpeliä

Alajärven Ankkureiden Superpesis-miehistö kävi kotijoukkueena toimineen Oulun Lipon kanssa vähäjuoksuisen väännön sarjapisteistä. Lipon 2–1 (1–0, 1–2, 2–1) -voittoon päättynyt ottelu ratkesi supervuoroparissa. Ankkurit lähti kotimatkalle yksi piste mukanaan. Lippo vei kolmostilanteet 13–11.

Pelinjohtaja Ismo Ankkurin mukaan ottelu ratkesi vierasjoukkueen heikkoon sisäpeliin.

MAINOS

– Lyöntipeli oli huonoa. Tilanteita saatiin, mutta ei saatu miestä kotiin. Ulkopeli oli hyvää. 13 kolmostilannetta ja pari annettua juoksua vastustajalle. Lipon juoksut tulivat hyvillä lyönneillä. Pelaajilla oli kauden ensimmäisessä Superpesis-ottelussa ylimääräistä tutinaa, ja se myös näkyi.

Avausjaksolla Ankkurit sai kehiteltyä kaksi kolmostilannetta, kun taas kotijoukkue sai miehen kolmoselle kolme kertaa. Jakson ainoan juoksun iski kolmannessa vuorossa Lipon Eino Järvelä, Ankkureissa viime kaudella pelanneen Niko J. Korhosen juostessa kotipesään.

Lipon avausjuoksun tehtaillut kaksikko rokotti vieraita myös toisen jakson aluksi. Ankkureiden kuparinen rikkoutui, kun Valtteri Kleemola tasoitti lukemat harhaheiton turvin. Ankkurit sai hengen päälle, mutta hyvä vire suli lopulta lyöjien loppumiseen.

Jakson voittojuoksunsa Ankkurit sai kolmannen vuoron tasoittavallaan harhaheitolla, Valtteri Kleemolan juostessa kakkoselta suoraan kotiin. Lipolla oli vielä neljännen vuoron aloittavalla mahdollisuus tasoitukseen, mutta ajolähtö tuotti juoksun sijaan kaksi paloa Lipon vedottua tilanteen viimeisen lyönnin vääräksi.

Syöttötuomari Jussi-Pekka Anttilan linjauksen mukaan Ville Väliahon syöttö oli oikea.

Supervuorossa Ankkurit aloitti sisällä. Sami Mikkolanaho purki ajolähtöä ja suuntasi pallon Lipon kakkospolttajan ja kakkoskopparin väliin.

Valtteri Kleemola toi illan kolmannen juoksunsa. Ajo jatkui, mutta ykköspalkinnon pokannut Antti Pukkinen paloi kotipesään. Lippo teki ottelun ratkaisseet kaksi juoksua hienoilla kakkospuolelle suunnatuilla lyönneillä.

Ankkureiden kakkospalkinto ojennettiin Rami Mäkiselle, joka kirjautti itselleen 4/5 kärkilyöntiä. Vierasjoukkueen vahvuudesta puuttui Nestori Yli-Sissala, joka oli varotoimenpiteenä poissa tositoimista. Häntä ei nähdä myöskään Kitrolla lauantaina pelattavassa Ankkureiden ja Imatran Pallo-Veikkojen välisessä kohtaamisessa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät