1.3 C
keskiviikko 24.4.2024

Ankkureille piste kotiavauksesta

Alajärven Ankkureiden Superpesis-joukkueen kotiavaus oli kahtalainen. Joukkue ylsi lauantaina upeisiin yksilösuorituksiin sekä sisällä että ulkona, mutta oli ajoittain tehoton.

Vastustaja Imatran Pallo-Veikot oli vahva avausjaksolla ja supervuorossa, kun taas isännät ottivat pelin juonesta kiinni toisella jaksolla.

Ankkureiden saaliina oli kauden toisesta ottelusta kauden toinen piste. Loppulukemat olivat 1–2s (2–5, 5–4, 0–4). Noin 24-asteisessa säässä käytyä ottelua seurasi 1 214 henkeä.

Viime vuonna Kitrolla kompuroineen IPV:n leirissä tiedostettiin joukkueen tämän kauden päävastustajiin kuuluvan Ankkureiden vaarallisuus.

Punapaitojen käskyttäjä Petri Tuuva mietti ottelun jälkeen, että hänen joukkueensa oli jäässä kauden virallisessa avauksessa. Vieraiden avausjuoksu tuli harhaheitolla tilanteessa, jota edelsi Jere Dahlströmin purkama ajolähtö.

Kotijoukkueen vastaus tuli kolmannessa vuorossa, kun mainiolla pelipäällä ollut Rami Mäkinen löi Manu Haukkalan kotiin ja tasoitti tilanteen. IPV teki kolmannessa vuorossa neljä juoksua, joissa jokaisessa oli mukana joukkueensa ykköspalkittu Jussi Hurskainen. Kotijoukkue kohenteli jakson loppunumeroita neljännessä vuorossa.

Toisen jakson sisäpelihahmoksi nousi Valtteri Kleemola, joka teki tehokkaita ratkaisuja myös ulkopelissä. Täksi kaudeksi Ankkureiden tullut Kleemola toi Ankkurit toisen kerran tasoihin toisella jaksolla: kolmospuolelta löytyi pallonmentävä aukko.

Mikael Penninkangas toi tilanteeksi 3–3 ja Kleemola kirjautti itselleen kunnarin ja tilanne kääntyi Ankkureille 4–3:een.

– Aika rohkeasti yritin pelata, tunnusti ykköspalkittu Kleemola ottelun jälkeen.

Toinen jakso ei ollut kuitenkaan taputeltu, vaan Jere Dahlström tasoitti tilanteen. Kakkospalkinnon pokannut Rami Mäkinen päästi kotijoukkueen ja kannattajansa piinasta kolmossaumaan suunnatulla lyönnillään. Voittojuoksun toi Antti Pukkinen.

Supervuorossa kotijoukkue jäi juoksuitta. IPV:n nelonen, Tommi Päivinen, purki ajolähtöä lyömällä läpi. Kotijoukkueen ulkopelaajat eivät lähteneet enää pallonhakuun ja IPV kirjautti tilanteesta neljä juoksua ja otteluvoiton.

Kotijoukkueen pelipäällikkö Ismo Ankkuri huomioi ottelun olleen selkeä parannus torstaiseen Oulu-otteluun verrattuna. 22 kolmostilannetta antoi aihetta tyytyväisyyteen.

– Pelattiin hyvin ja mentiin riittävän hyvin kentälle. Avausjaksolla ei saatu miestä kolmoselle. Jos et itse lyö, kaveri (vastustaja) lyö. Toisella jaksolla oli tasaväkistä.

IPV:n lukkari Ville Liukku syötti lauantaina nopeaa ja matalaa, kuten Ankkureiden leirissä ennakoitiinkin. Liukun syötöt höystettynä syöttötuomari Turo Timon linjalla saivat aikaan kuhinaa Kitron lehtereillä.

Ismo Ankkuri muistutti kuitenkin, että syöttötuomarin linja on tulkintakysymys ja että syöttötuomarilla on vain millisekunteja aikaa ottaa kantaa syöttöön.