0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Ankkureille piste, Veto vahva Rännärillä

Alajärven Ankkurit toipui Kiteen Pallon tarjoilemasta avausjakson shokkihoidosta toisen jakson voittoon, mutta jäi juoksuitta supervuorossa. 1 094 katsojaa todisti kotijoukkueen kaksijakoista esitystä, jonka päätöslukemat olivat 1–2s (2–13, 4–2, 0–1). Kotijoukkueen kauden kolmas ottelu tuotti kolmannen kerran yhden sarjapisteen. Ankkureiden sijoitus on keskiviikon jälkeen kymmenes. Vierasjoukkueen Sami Partanen löi kuusi ja Samu-Kalle Varonen 2+3. Kotijoukkueen sisäpelin valopilkkuihin kuuluivat kaksi juoksua lyönyt Sami Mikkolanaho, kunnarillaan yleisöä riemastuttanut Rami Mäkinen ja kaksi juoksua lyönyt Valtteri Kleemola. Viljo Sillanpää ja Mikael Penninkangas toivat kaksi juoksua mieheen. KiPa vei kolmostilanteet 28–12.

Sami Mikkolanaho aloitti kotijoukkueen kirin toisella jaksolla. KiPa tuli vielä juoksun päähän, 3–2:een, mutta Valtteri Kleemolan lyömä ja Viljo Sillanpään tuoma juoksu takasi jaksovoiton. Supervuorossa KiPa jauhoi kolme ajolähtöä, joista viimeinen tuotti tulosta. Pallo tippui Ankkureiden lukkari Ville Väliahon räpylästä palautusheiton jälkeen. Tasoittavallaan kotijoukkueen Sami Mikkolanaho ei onnistunut kotiutustilanteessa ja hän myös paloi itse kotipesään.

MAINOS

Vimpelin Vedolla oli puolestaan allaan viikon mittainen tauko, kun se matkusti Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi. Tällä kerralla joukkueiden välinen kohtaaminen Rännärillä ei ollut pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen aikaisemmin kuvailemaa kahden kerroksen väkeä -meininkiä vaan Veto vei molemmat jaksot, kuittasi kolme sarjapistettä lukemin 0–2 (4–6, 3–9) ja siirtyi yksin sarjajohtoon puhtaalla pelillä.

Vieraat pystyivät torjumaan leijonanosan PattU:n 17 kolmostilanteesta. Veto kirjautti puolestaan 23 kolmostilannetta, mutta myös harvinaisen paljon kopinnostopaloja. Joukkueen kapteeni Henri Puputti jäi poikkeuksellisesti vaille lyötyä – ja myös tuotua – juoksua, mutta muu miehistö kirjautti tilastoihin sisäpelionnistumisia: kärjessä viisi kertaa kotiuttanut ykköspalkittu Perttu Ruuska, neljä lyötyä saalistanut Janne Mäkelä, kolmesti kotipesään kiitäneet Teemu Isoketo ja Mikko Kanala sekä kaksi juoksua tuoneet Olli Heikkala ja Jere Saukko. Veto käytti kotiutuksissaan monipuolista lyöntivalikoimaa. Esimerkiksi Janne Heimosen ottelun ensimmäinen lyöntivuoro tuotti juoksun, ”Heimon” hassutettua kotijoukkueen ulkokenttää kakkosrajanäpyllään.

Veto pelaa seuraavan kerran torstaina 24.5. Saarikentällä Haminan Palloilijoita vastaan. Ankkurit pelaa perjantaina Koskenkorvalla. Ensi viikon tiistaina se ottaa mittaa Joensuun Mailasta Kitrolla.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät