-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Tulevaisuuden tavoitteena B-poikajoukkue

Alajärven Ankkureiden D-poikien -04 syntyneiden pesäpallojoukkue on aloittanut valmistautumisen tällä viikolla käynnistyneeseen kauteen jo hyvissä ajoin.

Syys-lokakuun vaihteessa tahtoa täynnä oleva joukkue suuntasi ensimmäistä kertaa yhdessä Alajärven urheiluhallille kauden ensimmäisiin harjoituksiin. Kauden aikana joukkue on kasvanut pelaajamäärältään, kun uusia, intoa pursuavia pelaajanalkuja on liittynyt Ankkureiden pesäpallorivistöön.

MAINOS

Joukkueen valmentajan Jouni Peltomäen mukaan pelaajien kokoaminen yhtenäiseksi joukkueeksi on onnistunut hyvin ja hän uskoo, että tämä on auttanut kehittämään joukkuetta kokonaisuutena parempaan suuntaan.

Uusien kavereiden saaminen ja kokemus joukkueeseen kuulumisesta on ollut ensisijaisen tärkeää Ankkureiden D-poikien uusille pelaajille. – Kiva pelata kavereiden kanssa, toteaa juuri joukkueen fysiikkaharjoituksista selvinnyt, tällä kaudella pesäpallon aloittanut Aleksi Yli-Sikkilä.

– Mukavia uusia kavereita tullut, kertoo myös joukkueen uusi kasvo, Matti Herrala. Pojat kuitenkin ovat hauskanpidon ohella keskittyneet myös omien taitojensa kehittämiseen. Erityisen tärkeänä tulevalle kesälle he pitävät oman, vakituisen pelipaikan löytämistä – juoksujen lyömistä ja tuomista tietenkään unohtamatta.

Myös tulevia leirejä odotetaan innolla. – Kyllä leirit on aina mukavia, oli laji mikä hyvänsä, pojat toteavat.

D-pojat ovat menossa kesän aikana näyttämään osaamistaan pelikentille useampaan otteeseen. Toukokuun lopussa joukkue saa kesän ensimaistiaisen pidemmistä pelipäivistä, kun heidän matkansa suuntaa kohti Ylivieskan King Meal -turnausta.

Ensimmäinen leiri pojilla koittaa puolestaan kesäkuun puolessa välissä Porissa Etenee-leirillä, jonne joukkue on jo edellisinäkin kesinä osallistunut.

Heinäkuun lopussa joukkue matkaa Tampereelle D-ikäisten valtakunnalliselle Suurleirille. Lähes viikon mittaisella leirillä pojat pääsevät testaamaan kykyjään ja joukkuehenkeään toden teolla.

Joukkueen tulevaisuutta on myös jo alettu pohtimaan valmennusjohdon kesken. – Suurin tavoite tulee olemaan se, että saadaan B-poikajoukkue, kertoo poikien valmentaja Peltomäki kysyttäessä joukkueen tavoitteista.

Vaikka tavoite siintääkin vielä kaukana tulevaisuudessa, on sen toteuttamiseksi jo alettu tehdä kunnolla töitä. Uudenlaista motivaatiota harjoitteluun saatiin viime marraskuun alussa, kun Alajärven pesäpalloilijoita siunattiin uudella ylipainehallilla.

Myös D-pojat ovat päässeet ottamaan sen käyttömahdollisuuksista Peltomäen mukaan kaiken irti. – Mentiin (Pallohalliin) heti kun päästiin, hän muistelee. Joukkueen pelaajat ovat olleet hyvin tyytyväisiä Pallohallin tuomiin harrastusmahdollisuuksiin.

– Kehittyy paljon enemmän, kun saa talvisinkin pelata. Tulee parempia suorituksia, analysoi jo muutaman vuoden pesäpalloa pelannut Joni Ukonmäki.

Harjoitteita, joista ennen on vain osattu haaveilla, voidaan nyt vaivattomasti toteuttaa uudessa ylipainehallissa. D-pojat ovat päässeet harjoittelemaan Pallohalliin viikoittain ja tuloksia on selvästi tullut.

Joukkueen toisen valmentajan, Marko Hautalan mukaan joukkueen lyönti- ja kiinniottovarmuus ovat lisääntyneet hurjasti. – Pelin ymmärtäminen on myös kehittynyt, Hautala jatkaa.

Pallohallin myötä D-pojat ovat päässeet pelaamaan edellisiin kausiin verrattuna enemmän harjoituspelejä. Joukkue on ehtinyt harjoituskauden aikana kohtaamaan muun muassa Vaasan, Seinäjoen, Ylivieskan sekä Vimpelin D-poikien joukkueet.

D-pojat toivottavat kaikki tervetulleiksi kokemaan ja näkemään joukkueen kehitysaskeleet paikan päälle kesän peleihin!

Alajärven Ankkureiden D-poikien kilpasarjajoukkuetta kaudella 2018 tukevat muun muassa: Nosturi- ja asennuspalvelu E. Kantokoski, Kuljetusliike Raja-Aho, Rakennusliike Pitkäkangas Oy, LVI-työt J. Vainionpää, Alajärven Lääkintävoimistelu, OmaSp, Norelcom, Jykän Grilli, Rexel Finland Oy, Kiinteistö Oy Alajärven Kauppakartano, Sedu, Kanavan Kevari, Neste Alajärvi, Sähköasennus Mattila sekä Järviseudun levytyö Oy.

Venla Hautala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät