Fuengirolassa suomalaisten on helppo lähestyä toisiaan – myös hengellisissä asioissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Aurinkoa ja palmuja – Fuengirola!

Aurinkoa ja palmuja, mukavaa ilmastoa. Aurinkorannikolla viihdytään yhä pidempiä aikoja.Kuva: Ahvenlampien arkistot.

Espanjan Aurinkorannikolla viihtyy vakituisesti 4500 suomalaista, koko Aurinkorannikon alueella jopa 20000. Tähän lisänä tulevat valtavat turistimäärät.

MAINOS

Fuengirola kutsuu monia suomalaisia, eikä ihme. Tätä mieltä on alueella jo kymmenisen vuotta lomaillut ja työtä Aurinkorannikon Turistikirkossa tehnyt Raili Ahvenlampi Alajärveltä.

Fuengirolassa kaiken palvelun saa Suomen kielellä, tiet eivät ole liukkaita ja ilmasto on miellyttävä.

Raili ja puolisonsa Martti löysivät lomallaan Fuengirolan Skandinaavisen Turistikirkon ja koska työtä Helluntaiseurakunnassa oli tehty vuosikymmeniä kotonakin, oli selvää että auttavaa kättä ojennettiin seurakunnalle myös siellä.

Lomat alkoivat pian venähtää parista viikosta pidemmiksi. Martin siskokin oli siihen heitä houkuttelemassa ja muistuttamassa, että seurakunta tarvitsee apua. Sisar itse asuu keväät Espanjassa.

Viime vuosina Ahvenlammet ovat olleet Aurinkorannikolla kolme kuukautta syksyisin ja kolme keväisin – jouluksi on tultu kotiin perheen luokse.

Martti pastorina palvelee Turistikirkossa puhuen. Raili, joka teki oman työuransa päiväkodin johtajana yli 30 vuoden ajan ja oli samalla puolisonsa rinnalla mukana Alajärven Helluntaiseurakunnan tehtävissä, toimii nyt Turistikirkossa seurakuntasisarena tehden naistyötä, sielunhoitoa ja diakoniatyötä. Hän on mukana seurakunnan kuorossa ja säestääkin tarvittaessa.

Turistikirkon naistentiimi kokoontuu Skandinaavisessa turistikirkossa. Kuva: Tapio Koivisto.

Seurakunta tekee työtä hyvin laaja-alaisesti, jopa lähetystyötä Afrikan puolelle.

Valtaosin työ kuitenkin kohdistuu alueen suomalaisiin, niin vakituisiin asukkaisiin kuin matkailijoihinkin.

Aurinkorannikon Turistikirkon tilat, joissa järjestetään muun muassa ruokailu kolmasti viikossa sekä lasten ja nuorten toimintaa, sijaitsevat Los Pacosissa.

Myös tukiperhetoimintaa ollaan aloittelemassa.
Rantakadulla Fuengirolassa toimiva Skandinaavinen Turistikirkko taas on paikka, jossa järjestetään myös muiden seurakuntien toimintaa mm. englannin ja ruotsin kielellä.

Aurinkorannikon Turistikirkon noin 150 jäsenestä iso osa on eläkeläisiä, mutta mukana on myös lapsiperheitä. Aurinkorannikolla työskenteleekin yllättävän paljon suomalaisia.

Ongelmia elämään alueella tuovat alkoholi ja nuoremmilla huumeet. Raili Ahvenlampi kertoo, että toisaalta positiivista on suomalaisten keskuudessa yhteisöllisyys. – Vierailemme jatkuvasti toistemme luona, käymme yhdessä syömässä ja teemme yhteisiä retkiä.

– Suomalainen on Aurinkorannikolla avoimempi ja rennompi kuin kotona ollessaan, Raili toteaa. – Myös hengellisistä asioista on helpompi puhua. Ihmisiä voi kohdata ja heidän kanssaan jutella vaikka puiston penkillä.

Jumalan johdatusta

Raili Ahvenlampi kertoo, että tehtävä Aurinkorannikolla on heille Jumalan johdatusta. – Lähdemme aina matkaan rukoillen ja ilman seurakuntaa emme siellä niin kauan viihtyisi.

Skandinaavinen Turistikirkko löytyy heti Fuengirolan rantakadulta. Kuva: Ahvenlampien arkistot.

Usein kolmen kuukauden jakso Espanjassa livahtaa ohi niin nopeasti ja täynnä toimintaa, että edes rannalle ei ehdi.

– Työ siellä on kiitollista, koska voimme viedä eteenpäin hyvää sanomaa ja ihmiset ovat vastaanottavaisia.

– Jokainen ihminen kaipaa Jumalaa, jokaisella on iankaikkisuuden kaipuu, Raili sanoo. – Siksi on mahtavaa että Turistikirkolla on paljon toimintaa Aurinkorannikolla.

Raili on seurakunnassa monissa eri rooleissa, mutta hän on miettinyt, olisiko aika jättää nimetyt tehtävät ja keskittyä siihen, minkä kokee suurimmaksi lahjakseen: ihmisten kohtaamiseen aivan vapaasti.

Raililla on suuri myötäelämisen ja kuuntelemisen lahja, jota ei ole pilattu pakottavalla oikeassa olemisen tarpeella. Hänen on helppo kohdata haastavassakin tilanteessa olevia ihmisiä ja saada heidän luottamuksensa.

– Rakkaus on suurin voima ja toisen auttaminen on tärkeää. Ihmisillä on monenlaista tuskaa ja ahdistusta. Ihminen tarvitsee ihmistä, olipa hän lapsi tai aikuinen.

Kotona Alajärvellä Raili on tehnyt seurakuntatyötä 30 vuotta miehensä rinnalla. Tulevana perjantaina 70 vuotta täyttävä Raili on huomannut, että mitä enemmän ikää tulee, sitä tärkeämpää olisi pitää huolta myös itsestään. Vaikka avun tarvetta on paljon, niin enää ei ehkä olisi tarpeen sitoutua niin tiukasti?

– Voisinko mieluummin olla olkapäänä, kohdata ja tavata ihmisiä vapaammin? Jos on voimia, auttaa heitä palan matkaa? Uskovana minut on kutsuttu siunaamaan. Kunpa voisinkin olla siunaukseksi edes yhdelle ihmiselle!

Vaikka Railin mieli askaroi siinä, mikä rooli hänelle tulevaisuudessa olisi Turistikirkon toiminnassa paras, niin aivan yhtä nopeasti kuin ennenkin, hän syttyy kertomaan Turistikirkon järjestämistä tulevista tapahtumista. Ensi helmikuussa järjestetään mm. iso evankelioimistapahtuma, johon saapuu evankelista Marko Selkomaa.

Kannattaakin poiketa Skandinaaviselle Turistikirkolle, kun seuraavan kerran Fuengirolassa käy! Kuka tietää, vaikka tapaisit tuttuja!

Tuula Jokiaho

 

MAINOS
Edellinen artikkeliOn ihan huippua pelata jääkiekkoa!
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaa menestyi jälleen elinkeinopoliittisessa kyselyssä