Joka-Talo investoi uusiin elementtipöytiin Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä toimiva Joka-Talo on investoinut uusiin elementtipöytiin tuotannon tehostamiseksi ja kapasiteetin lisäämiseksi.

Pienessä, mutta pirteässä talotehtaassa paiskii työtä viisi miestä tuotannon puolella ja tällä porukalla viime vuoden aikana valmistui 56 asuntoa. Tälläkin hetkellä tilauskantaa on vuodeksi eteenpäin.

MAINOS

Uusi elementtipöytä keventää miesten työtä sen lisäksi, että sen avulla tehokkuus paranee.

Joka-Talo on Tuukka Antilan vuonna 2014 perustama yritys, joka on toiminta-aikanaan osoittanut, että tilausta myös pienemmille elementtirakenteiden valmistajalle löytyy.

Tilaukset ovat tyypillisesti isompia kohteita yritysasiakkaille.

Työtehtävät ovat olleet pääasiassa rivitaloja ja paritaloja, jotka menevät Etelä-Suomeen. Tällä hetkellä työn alla on 12 paritalon kokonaisuus.

Antila kertoo että toki myös omakotitaloja suoraan niiden asukkaille tehdään, mutta pääpaino on isommissa tilauksissa. Yritysasiakkaat arvostavat pienen elementtivalmistajan joustavuutta.

– Pieni toimija voi räätälöidä talopaketin yksilöllisesti asiakkaan tarpeisiin, tämä on varmasti tärkeä syy sille, miksi olemme saaneet hyvin tilauksia, Antila kertoo.

Tuukka Antila kertoo, että nyt tehty noin 75000 euron investointi uuteen elementtipöytään tuo tehokkuutta ja parantaa työergonomiaa. Työ kevenee ja samalla tehokkuus lisääntyy niin, että uudella linjalla on mahdollista tehdä jopa sata neliötä seinää vuorokaudessa.

– Yritystä on jatkuvasti kehitettävä eteenpäin ja työntekijöiltä ne parhaat ideat tulevat, Antila kiittää tehokasta työtiimiään ja toteaa, että vaikka tilauskanta on hyvä, niin vaikeampaa on saada osaavaa työvoimaa.

– Meillä on tässä työssä nyt huipputiimi, mutta lisää on vaikea löytää. Tarvitsemme nyt kesälle esimerkiksi 12 asentajaa, koska meillä on useampi päällekkäinen kohde alkamassa samaan aikaan. Myös luotettavia alihankkijoita kaivataan aina lisää, etenkin Etelä-Suomeen.

Joka-Talolla on Alajärvellä myös omaa tuotantoa. Viime vuonna Pikku-Pappilan lähelle valmistunut rivitalo Rovasti saa pian rinnalleen Ruustinnan ja Kullanmutkaan ollaan rakentamassa, niin ikään omana tuotantona yhteistyössä Rakennuspalvelu Turjan kanssa, kymmenen huoneiston energiapihit rivitalot aurinkopaneeleineen.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliVedolla monia ilonaiheita
Seuraava artikkeliSoinilla onnistuneet 150-vuotisjuhlat