-16.6 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Vedolla monia ilonaiheita

Vimpelin Vedon Superpesis-joukkueen kotiottelu antoi monenlaisia ilonaiheita, joista kolme pistettä lienee joukkueelle ykkösasia. Avausjaksolla Vedon kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa tekemät juoksut riittivät 4–1-jaksovoittoon. Jakson huipentuma koettiin toisessa vuoroparissa, kun kotijoukkueen Sami Haapakoski löi takaa läpi ja kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Tuotu juoksu oli ”Sigen” 900:s miesten Superpesiksen runkosarjassa. Kunnari ei jäänyt Ylivieskan Kuulan kasvatin ainoaksi, sillä hän pääsi tuulettamaan sitä myös toisella jaksolla.

Kaksi kunnaria ja kaksi tavallista lyönyt ja kolme juoksua tuonut sekä 13/13 kärkilyöntiä kirjauttanut Haapakoski kehui ottelun jälkeen omiensa ulkopeliä.
– Olen tyytyväinen ulkopeliin ja uusiin kavereihin, jotka ovat saaneet peliaikaa. He pelasivat varmasti, hän viittasi kopparipari Elmeri Anttila-Arttu Ruuskan sekä kolmospolttaja Ville Takalan esitykseen.

MAINOS

Myös kolme pistettä lämmitti kokeneen pelaajan mieltä. Oman osuutensa hän kuittasi lyhyesti ja hymyn kera:
– Kaikki onnistui. Mukava oli paukuttaa palloon.

Toisella jaksolla kotijoukkue teki kahdessa vuorossa yhteensä kymmenen juoksua, Lipon kotiutusyritysten tyrehtyessä Vedon tiiviiseen ulkopeliin. Katsomossa jännitettiin, miten käy Janne Mäkelän: rikkooko hän 800 lyödyn juoksun rajan runkosarjassa. 796. juoksu nähtiin ottelun avausvuorossa. Juoksut 797 ja 798 irtosivat toisen jakson toisessa vuorossa kakkospuolen pommilla, joka lennätti pallon Savonjokeen. Mäkelä nousi Lippo-ottelussa eniten miesten pääsarjatason runkosarjaotteluja pelanneeksi vetolaiseksi 370 ottelullaan.

Elmeri Anttila löi ottelussa uran ensimmäisen juoksunsa miesten Superpesiksessä. Arttu Ruuska tuuletti puolestaan ensimmäistä runkosarjan kunnariaan.

Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki huomioi lehdistötilaisuudessa, että ottelun alussa meinasi nitkahtaa ja joukkue joutui hakemaan kierroksia ja rytminmuutosta.
– Ulkopeli oli mallikasta, mutta emme saaneet Riku Niemeä kiinni. Ykköskorin kokeneille kavereille jää parannettavaa. JymyJusseja vastaan ollaan erinäköinen: taisto tulee olemaan kova, hän viittasi torstain kotiotteluun.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät