0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Taisteluvoitto maratonmatsissa

Vimpelin Veto ja Seinäjoen JymyJussit kävivät kolmen tunnin ja 28 minuutin mittaisen taiston miesten Superpesiksen sarjapisteistä. Saarikentälle saapuneet 1 488 katsojaa saivat nähdä kotijoukkueen nousevan sekä avaus- että päätösjaksolla tappiotilanteesta tasoihin ja ohi. Avausjaksolla Veto meni heti tuoreeltaan 1–0-johtoon, mutta seinäjokiset tarjoilivat shokkihoitoa neljän juoksun verran. Veto teki kolmessa seuraavassa sisävuorossaan 9–6-jaksovoiton tuoneet juoksut.

Toisella jaksolla Veto hurjasteli 17 ja JymyJussit 14 juoksua. Aurinko näytteli viikko sitten pelatun Hamina-ottelun tapaan häikäisevän roolin, joka vaikutti ulkopelaamiseen. Veto oli toisella jaksolla kuuden juoksun takamatkalla, kun se aloitti Perttu Ruuskan (1+6/3) tahdittaman takaa-ajon. Se huipentui Vedon neljännen tasoittavaan: Janne Mäkelä kotiutti kahdesti ja Olli Heikkala iski 1+2 yleisön hurratessa kauniissa alkukesän illassa.

MAINOS

Kotijoukkueen sankari oli Janne Mäkelä, joka löi kahdeksan juoksua ja toi yhden. Vedon ensimmäisen jakson kahdeksas juoksu oli samalla Mäkelän Superpesis-uran 800. lyöty juoksu. Seuran oma kasvatti ei ollut täysin tyytyväinen esitykseensä.
– Ennätysjuoksu sattui tulemaan huonolla lyönnillä. Kolme juoksua hyväksyn. Aurinko on sotkenut pahasti pelejä. Vappupalloja menee läpi, mutta tilanne on sama molemmille joukkueille.

Vedon kokoonpanoon palannut Mikko Kanala toi ottelussa kuusi, hänen edellään numero kaksi hihassaan pelannut Sami Haapakoski viisi juoksua. Vaikka aurinko häiritsikin ulkopeliä, nähtiin ottelussa monta hienoa yksittäistä suoritusta, jolla tyrehdytettiin vastustajan juoksuntekoaikeet tai tilanteenrakentelut.

Kotijoukkueen käskyttäjä Sami-Petteri Kivimäki valotti, että illan teemana oli halu nostaa tunnetilaa. – Ollaan sitkeä joukkue, ei luovutettu missään kohtaa. Arvostan sitä joukkueessa koko rintamalla.

Ottelua varjosti JymyJussien avainpelaajiin kuuluvan Ville Viidan loukkaantuminen ulkopelitilanteessa. Vieraiden ykkönen oli Jukka-Pekka Vainionpää, jonka saldo oli 1+8 ja kolme tuotua.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät