Toimiva kesäpiha sähkömiehen vinkeillä

Mainos[adrotate banner="3"]

Valoisat illat houkuttelevat pihatöihin parantelemaan paikkoja kesää varten. Tänä päivänä sähköllä on monta tehtävää pihapiirissä, eikä ulkoseinän ainoasta pistorasiasta vedetty jatkojohto riitä enää täyttämään tarpeita.

Lapiotyöt voi hyvin tehdä itse sähköasentajan ohjeiden mukaisesti. Kuva: STUL.

Piha-alueen sähköntarpeita on usein yllättävän paljon – kesäkeittiössä, kulkuväylillä, pihan perukoilla, puuliiterissä, lasten leikkipaikalla, laiturin kupeessa…

MAINOS

Esimerkiksi sähköjen vieminen maakaapelilla keittiö- tai grillikatokseen ja liiteriin sekä asialliset kytkennät sähkökeskuksessa parantavat pihapiirin turvallisuutta ja käyttömukavuutta ratkaisevasti.

Pihan muutostöihin valmistautuessa tulisikin huomioida pistorasiat, valaisimet, terassilämmittimet sekä erilaisten sähkölaitteiden ja työkalujen käyttö.

Hyvin suunniteltu ja pihatöiden yhteydessä toteutettu lopputulos on ilo katsella.

Sähköistystarpeet kannattaa käydä läpi yhdessä sähkömiehen kanssa jo suunnitteluvaiheessa. Hän tuntee ammattilaisvalikoiman tuotteet ja osaa ehdottaa ulko-olosuhteisiin sopivia tyylikkäitä, laadukkaita ja turvallisia sähköistysratkaisuja.

Yhä useammat ryhtyvät tätä nykyä sähkön pientuottajiksi ja asennuttavat aurinkopaneeleja. Jos ne tuottavat sähköä yli oman tarpeen, sitä voi myydä sähköyhtiölle. Aurinkopaneeleilla saadaan sähköä myös sinne, mihin sähköverkko ei yllä.

Piha-alueita – kuten sisätilojakin – sähköistettäessä tulee työt teettää aina urakointioikeudet omaavalla ammattilaisella. Häneltä asiakas saa takuun tehdyille töille ja varmuuden siitä, että sähköasennukset on tehty turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Ulkotilojen vaihtelevat kosteusolosuhteet edellyttävät nimenomaisesti niitä varten suunniteltuja asennustarvikkeita ja -laitteita. Niiden on aina oltava joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliTaisteluvoitto maratonmatsissa
Seuraava artikkeliTiikerit juhlistivat pelikauttaan