1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Vimpelin valtuuston kokous netissä

Vimpelissä kuuluu ja näkyy tänä iltana uudenlainen historian havina, kun kello 19 kokoontuvan kunnanvaltuuston kokous välitetään suorana nettilähetyksenä. Kokousta pääsee seuraamaan Vimpelin kunnan kotisivulla Ajankohtaista-valikossa olevan linkin kautta. Kokouksen voi katsoa jälkikäteen keskiviikosta lähtien niin ikään kunnan kotisivulta löytyvästä linkistä.

Kunnanvaltuuston kokousten nettilähetysten taustalla on seitsemän Haloo Vimpelin kunnanvaltuutetun viime marraskuussa tekemä, kunnallispoliittista päätöksentekoa käsitellyt valtuustoaloite. Aloitteen allekirjoittajat huomioivat, että vaikka valtuuston kokoukset ovat julkisia, ei ole enää tätä päivää olettaa, että kuntalaiset tulevat kunnantalolle seuraamaan kokouksia. Paikalla olevan lehdistönkään kirjoituksista ei aloitteen allekirjoittajien mukaan välity välttämättä parhaalla mahdollisella tavalla asiat ja päätösten taustalla olevat keskustelut. Aloitteessa ehdotettiin kunnanvaltuuston kokousten lähettämistä suorina, esimerkiksi kunnan nettisivujen kautta.

MAINOS

Avoimuus lisääntyy

Kunnanvaltuusto hyväksyi huhtikuussa 5 000 euron määrärahan tämän vuoden talousarvioon valtuuston kokouksista tehtäviä nettilähetyksiä varten. Valtuuston kokousten kuvaamisesta vastaa Kyyjärven Mediamyllärit ry., joka toimii muiden muassa NopolaNews-verkkojulkaisun taustayhtiönä ja kehittäjänä.

– Mediamylläreiden väkeä kävi toukokuun lopulla tutustumassa paikan päällä. Samalla käytyiin keskusteluja lähetysten toteuttamisesta. Tarvittavat laitteet käytiin asentamassa tämäniltaista kokousta varten perjantaina. Samalla testattiin yhteyksiä, kertoo Vimpelin kunnan hallinto- ja talousjohtaja Seija Kinnunen.

Vimpelin kunnanvaltuuston kokoukset kuvataan kolmella kameralla. Valtuutettujen puheenvuorojen äänentoistoa helpottavat mikrofonit, joiden käytöstä valtuutetut saavat ohjeet ennen kokouksen alkua.

Valtuuston kokousten nettilähetyksillä lisätään Seija Kinnusen mukaan päätöksenteon avoimuutta. Myös kuntalaisten ja ulkovimpeläisten osallistuminen päätöksenteon seuraamiseen lisääntynee uuden palvelun avulla.

– Muualle Suomeen kunnanvaltuuston kokouksista tehtävät lähetykset toimivat yhtenä markkinointivälineenä.

Kunta saa tiedon siitä, kuinka paljon kokouksia on seurattu. Kannustava esimerkki löytyy naapurikunnasta. Erästä Perhon kunnanvaltuuston kokousta on klikattu eli katsottu yhteensä 40 000 kertaa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät