Musiikkia, gastronomiaa ja arkkitehtuuria

Mainos[adrotate banner="3"]

Musiikkia, gastronomiaa ja arkkitehtuuria

Soinillinen -festivaali järjestettiin toista kertaa Soinissa viikonvaihteessa. Oikeastaan ensimmäinen tapahtuma alkoi jo torstai-iltana Varaslähtö-illalla Ähtärin seurakunnan kappelilla. Turun sellokilpailun voittaja Leonardo Chiodo konsertoi viulistiveljensä Raffaellon kanssa.

MAINOS

Perjantain antina oli musiikkia ja arkkitehtuuria. Kylätalo Puuhin Parviaisiin suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila oli toimittaja Kare Eskolan haastateltavana.
Lassila valaisi vielä hieman keskeneräisen kylätalo Puuhin liikkeellelähtöä:
– Tilan omistaja Leena Valkeus heitti ajatuksen taiteellisen kylätalon rakentamisesta tilalle. Lupasin ehkä jotain puuhastella. Siitä rakennuksen nimi tulee. Rakennus on sähkötön, joten öljylamppujen ja kynttilöiden avulla luodaan tunnelmaa pimeään aikaan. Sisätiloihin tulee 40-paikkainen esiintymis- ja näyttelytila. Tavoitteena on, että Puuhi palvelee paikkakunnalla monipuolisesti pitkään.

Toimittaja Kare Eskola haastatteli arkkitehti Anssi Lassilaa Puuhin edustalla.

Puuhin rakentamisesta vastaava Aki Alatalo kertoo, että rakennuksen pintakäsittelyssä on käytetty Kimröökin, pellavan ja tervan sekoitusta.
– Puuhi saadaan valmiiksi sulan maan aikana, lupaa Alatalo.

Toiveissa monivuotinen tapahtuma

Musiikillisesta annista Puuhin terassilla vastasivat Iisa Kostiainen, Duo Juju ja Lauri Angervo. Toimittaja Kare Eskola haastatteli Lassilan lisäksi säveltäjä Lotta Wennäkoskea. Lauri Angervon esityksessä yleisö pääsi hauskasti mukaan ääntelemällä, soittamalla ja liikkumallakin.

Lauantaina iltapäivällä koettiin musiikillisia elämyksiä Kaihiharjun upeissa maisemissa. Ilmaiskonsertista vastasi Mieskuoro Jussit, joka vastaanotti vieraita jo polun varrella laulullaan. Kuoroa johtaa Soinillinen-tapahtuman organisaattori Juuli Holman isä Juha Holma. Metsässä kuultiin taitavia lauluesityksiä, kuten Minä olen Härmän Kankaanpäästä ja Suomen laulu. Konsertti päättyi kauniiseen Finlandia-hymniin, johon satapäinen yleisökin sai yhtyä.

Kaihiharjulla Soinillinen-festivaalin suojelija Jorma Huuhtanen toivoi puheenvuorossaan tapahtumalle pitkää ikää.
– Tässä festivaalissa on tunnettuja muusikoita. Olkaamme ylpeitä tämänkaltaisesta tapahtumasta täällä Soinissa.

Jazzia ja makuelämyksiä

Illan tilaisuus järjestettiin Yhteistalolla. Aluksi taiteilijatapaamisessa toimittaja Kare Eskola haastatteli jazzmuusikko Verneri Pohjolaa. Pohjola aloitti trumpetinsoiton vasta viisitoistavuotiaana. Hänet valittiin Pori Jazzin Vuoden nuoreksi muusikoksi 2004 ja Jazzrytmit-lehden kriitikkoäänestyksen Vuoden muusikoksi ja trumpetistiksi samana vuonna. Hän on saanut useita palkintoja myös Ilmiliekki Quartetin kanssa.

Trumpetisti Verneri Pohjola esiintyi Yhteistalon täydelle salille.

Lappajärveläisen kokki Tiina Kujalan lähiruokana oli tarjolla muun muassa Soinissa ja Kärnänsaaressa leivottua leipää ja Iiroon tilan vasikan kyyttöpaistia. Jälkiruokana herkuteltiin raparperi-mansikkaleivosta kahvin kera. Ruokailun yhteydessä ja sen päälle saatiin nauttia Verneri Pohjola Groupin taidokasta jazzmusiikkia.

Lappajärveläinen kokki Tiina Kujala esitteli lähiruokapainotteista päivällistä Yhteistalolla.

Sunnuntaina Juurilla-konsertti päätti viimevuotista huomattavasti suositumman laadukkaan musiikkinautinnon. Jousisoittajat Iisa Kostiainen, Lauri Angervo, Juuli Holma ja Juhana Inkinen tarjosivat Soinillisen musiikillisen aikamatkan myös Soinin kunnan ensimmäisiin vuosikymmeniin.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliMatias Noponen Alajärvi-maratonin voittoon
Seuraava artikkeliNaapurukset kolmen pisteen voittoihin