-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Naapurukset kolmen pisteen voittoihin

Järviseutulaisjoukkueet Vimpelin Veto ja Alajärven Ankkurit ylsivät sunnuntain sarjakierroksella kolmen pisteen voittoihin. Ankkureille Kiteellä saavutettu kolmen pisteen voitto oli kauden ensimmäinen laatuaan. Vetokin pelasi pohjoiskarjalaista kokoonpanoa vastaan, kun vieraana oli Joensuun Maila.

Veto tuli otteluun voitontahtoisena ja tahtotila näkyi pelaajien ilmeissä ja otteissa alusta loppuun. Kauden ennätysyleisö eli 2 626 henkeä sai nähdä avausjaksolla tiukkaa taistoa ja onnistunutta ulkopeliä. Juoksunteon aloitti kotijoukkueen Janne Mäkelä, joka löi viimeisenä lyöjänä Jere Saukon kotiin. Mäkelä taituroi myös jakson päätöslukemiksi 3–2 Sami Haapakosken tuomana. JoMa kehitteli vielä tilannetta päälle neljännen aloittavallaan, mutta ulkokenttä piti ja Aleksi Rautiaisen kaksi kotiutusyritystä kuivuivat paloiksi.

MAINOS

Vahva Veto

Teemu Isoketo tarjoili jokipallo- ja kunnarihurmosta toisen jakson aluksi puhkaisemalla kakkospuolen. Kunnari vapautti kotijoukkueen ja tulostaululla komeili avausvuorossa 5–0-lukemat. Kahden sisävuoron jälkeen Veto johti jo 7–2. JoMan toisessa sisävuorossa tapahtui Saarikentällä erittäin harvoin nähty tapaus yleisön puuttuessa peliin pallon lennettyä katsomoon harhaheittotilanteessa ja katsojan heitettyä pallon ulkopelaajan suuntaan. Maila sai tilanteessa kaksi juoksua, joista toinen tuli lyömällä ja toinen harhaheitolla jakson päätöslukemiksi 7–4. JoMan viimeisellä sisävuorolla Veto oli erityisen terävänä ulkokentällä.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki näki pelissä tunnelmaa ja syksyn väreilyä ottelutapahtumassa.
– Oli hieno pesispeli pitkästä aikaa. Saatiin tunnetila, että lähdetään pelaamaan kärkiottelua. Avausjaksolla lyötiin yksittäisillä lyönneillä pinnat. Ulkopelissä näkyi pieni herpaantuminen. Pelasimme hyvää takatilannetta ja laadukasta ulkopeliä. Meille tuli pari pientä ulkopelivirhettä, ja annettiin JoMalle mahdollisuus roikkua ja tulla mukaan.
Vedon parhaaksi arvioitiin kunnarin lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Teemu Isoketo. Isoketo ja kakkospalkittu Sami Haapakoski saalistivat 8/9 kärkilyöntiä. Janne Mäkelä löi neljä juoksua ja Jere Saukko toi kolme. Veto vei kolmostilanteet 26–17.

Tärkeä voitto

Rantakentän hellekelissä Ankkureiden saavuttama 0–2 (4–6, 2–3) -voitto on joukkueelle varsinkin henkisesti äärimmäisen kovaa valuuttaa. KiPa tiedettiin yllätysvalmiiksi, olihan se pöllyttänyt JoMan edellisottelussa supervuorossa. Sunnuntaina ratkaisijan rooleja miehittivät Ankkureiden kokenut kaarti Aki Orava, Sami Mikkolanaho ja Ankkureiden tuore vahvistus Tuomo Lönnmark. Tosin myös hieman nuoremmat Viljo Sillanpää ja Mikael Penninkangas vastasivat huutoon. Ulkokentällä Lönnmark istutettiin hänelle entuudestaan hyvinkin tutulle ykkösvahdin paikalle, ja Aki Orava pelasi siepparina. Manu Haukkala teki seuraa Antti Pukkiselle ja Sami Mikkolanaholle jokeriosastossa.

Avausjakson lopullinen käänne nähtiin kolmannessa vuorossa, kun Aki Orava löi pallon kolmossaumaan ja Mikael Penninkangas kiiti kotiin. Tuomo Lönnmarkin tuoman harhaheiton turvin vieraat johtivat 2–4. Molemmat joukkueet tekivät jaksolla vielä kaksi juoksua. Toinen jakso alkoi Ankkureilta vahvasti. Viljo Sillanpää lähti kärjeksi ja kakkonen hihassaan lyönyt Mikael Penninkangas täräytti kolmospesän päältä pallon maisemaan. Tuloksena 1+1. Vieraiden kolmas juoksu tuli Viljo Sillanpään tuomana harhaheitolla. Ankkurit sai kehiteltyä ottelussa 20 kolmostilannetta, kun taas KiPa sai miehen kolmoselle 14 kertaa.

Imatran Pallo-Veikkojen ohi sarjan 12:nneksi kiilannut Ankkurit pelaa kotimaisemissaan jo tiistaina. Vastassa on sarjassa perää pitävä Oulun Lippo, jolla on 13 käymästään ottelusta kolme pistettä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät