-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lavettaret historialliseen kolmen pisteen voittoon

Lappajärven Veikkojen Superpesis-naiset matkustivat kevätkierroksen viimeiseen otteluunsa Raumalle pirteästi kautensa aloittaneen Feran vieraaksi. Muutama viikko takaperin Fera oli hakenut Lappajärveltä 2–0-voiton, joten Lavettaret oli matkassa revanssihengessä. Ottelusta muodostui niukkajuoksuinen, mutta mikä tärkeintä tällä kertaa, niin marginaalit olivat Lavetterien puolella ja potut maksettiin pottuina puhtaan vierasvoiton merkeissä. Ottelu päättyi 0–2 (0–1, 0–1).

Avausjaksolla Lavettaret aloittivat sisävuorolla. Pitkään näytti, että vuoro kuivuu ilman juoksua, mutta toisin kävi. Avausjuoksun Lappajärvi sai Feran lahjana, kun kotijoukkueen lukkarilta saatiin kaksi väärää kolmostilanteessa vapaataipaleen merkiksi. Avausjuoksua sai tuulettaa Essi Ritola. Rauman tasoittavalla vuorolla jouduttiin puolustamaan yksi kolmostilanne, mutta Lavettarien ulkokenttä kesti yrityksen.

MAINOS

Seuraavan kerran kolmostilanne nähtiin Feran toimesta kolmannessa vuorossa, jälleen kahdella palon rasittamana. Tälläkin kertaa Lavettarien ulkokenttä torjui yrityksen helposti. Neljännessä vuorossa Fera sai mahdollisuuden rakentaessa ajolähdön yhdellä palolla. Kotiutuslyönti linjaan ja kotiin selvä palo. Samassa tilanteessa lyöjä irti kotipesästä, josta tulikin kolmas palo ja jaksovoitto Veikoille 0–1.

Ote piti

Toisella jaksolla Rauma aloitti sisältä ja rakensi ajolähdön Sini Gripille, mutta kotiutus jäi tällä kertaa tekemättä. Omalla tasoittavalla Lappajärvi rakensi myös kolmostilanteen, mutta kahdesta yrityksestä huolimatta kotiutussarakkeessa pysyi pyöreät nollat. Toisessa vuorossa Grip sai uuden mahdollisuuden kahden palon kolmostilanteessa, mutta Lavettarien räpylä kesti polttolinjassa.

Kolmannessa vuorossa Feralla oli kaksi mahdollisuutta avata pelin juoksusaldonsa, mutta tälläkin kertaa Rauman kotiuttajien ruuti oli märkää ja Veikkojen ulkokenttä hoiti tarvittavan. Kolmannen tasoittavalla Lavettaret rakensi kakkoskärjestä yhden palon ajolähdön, josta Piritta Kärnä löi välilyönnillä vapauttavan 0–1-johtojuoksun Oona Liimataisen kirmatessa kotipesään. Ajolähdön jatkuttua Riina Rantala löi pallon väliin, mutta kotipesään tuli niukkaakin niukempi palo.

Neljännen vuoron aloittavalla Feran viimeinen rynnistys pysähtyi Anna Ihamäen räpylään. Meea Lehtisen kova lyönti etukentälle kopiksi ja taululle toinen palo. Samassa lyöntivuorossa syntyi ratkaiseva palo 2-pesälle. Näin ollen toinenkin jakso samoin lukemin Lavettarille 0–1 ja koko ottelu 0–2.

– Tänään meidän rautainen ulkopeli Emmi Peltolan johdolla piti Rauman nollissa. Sisällä oltiin huonoja, mutta jaksovoittoon riittävät juoksut taululle kuitenkin saatiin aikaiseksi. Erittäin arvokas ja mieltä nostattava voitto vaikeassa paikassa pistää suun virneeseen. Tämä peli antaa uskoa runkosarjan syyskierroksille. Juhannustauko tulee hyvään saumaan, jotta saadaan kipeät pelaajat terveiksi ja voidaan ”kasvattaalihaksia”eli tehdä fysiikkaharjoittelua seuraavan viikon ajan. Juhannustauon jälkeen palataan sorvin ääreen vierasottelun merkeissä, kun torstaina 28.6. pelataan jälleen Satakunnassa. Vastassa tuolloin Porin Pesäkarhut, Tero Tuomela summaa ajatuksiaan.

Palkitut: 1. Emmi Peltola ja 2. Tanja Tuomela.

Reijo Kärnä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät