0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Veto voitti, Ankkurit pisteittä

Vimpelin Vedon pistepussi karttui kolmella ja Alajärven Ankkureiden jäi täyttymättä miesten Superpesiksen torstain kierroksella. Veto pelasi toista kertaa kuluvan viikon aikana Kankaanpään Mailaa vastaan. Voitto irtosi sateisella ja tuulisella Saarikentällä lukemin 2–0 (5–2, 7–1). Ankkurit pelasi puolestaan Kouvolassa Pallonlyöjien vieraana aurinkoisella ja helteisellä KSS Energia Areenalla, jossa isäntäjoukkue vei jaksot juoksuin 7–2, 3–2.

Veto kierrätti jälleen pelaajistoaan. Timo Hanhisalo korvasi Olli Heikkalan ykkösvahdin tontilla ja Arttu Ruuska nähtiin hänelle kuluvalla kaudella jo tutuksi tulleella kakkoskopparin tontilla. Ankkureiden Sasu Iivarinen palasi kakkosvahdiksi ja numerolle viisi ja Nestori Yli-Sissalan kolmosvahdiksi hihassaan numero seitsemän.

MAINOS

Vedon voiton takeina olivat laadukas sisäpeli ja pitävä ulkopeli. Veto tosin jäi avausjakson ensimmäisen vuoroparin 5–0-tilanteen jälkeen odottamaan jo jakson päättymistä – ainakin mikäli joukkueen ykköspalkittua, 1+3 lyönyttä ja kolme tuonutta Sami Haapakoskea on uskominen. Toisella jaksolla Veto niittasi kolmessa vuorossa kuusi juoksua. KaMa ei pystynyt haastamaan Vetoa omassa sisäpelissään, eikä löytänyt tarvittavaa torjunta-arsenaalia kotijoukkueen nopeuden ja vahvojen lyöntien edessä. Jere Saukko toi Haapakosken tavoin kolme juoksua. Kahdesti kotiutuksissa onnistuivat puolestaan Jannet Heimonen ja Mäkelä sekä Perttu Ruuska. Veto-luotsi Sami-Petteri Kivimäki oli tyytyväinen kolmeen sarjapisteeseen.

Ankkurit pääsi ottelun ensimmäisen vuoroparin tasoittavallaan vielä kosketusetäisyydelle vahvasti aloittaneeseen Koplaan ja 3–1-tilanteeseen. Kotijoukkue sai kehiteltyä kolmostilanteita jakson muissa vuoroissa: avausjakson kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 9–5. Ankkureiden juoksut löivät Sami Mikkolanaho ja Antti Pukkinen ja toivat Aki Orava ja Manu Haukkala. Toisella jaksolla sinikeltaiset menivät Sami Mikkolanahon kakkospuolen lyönnillä 1–2-johtoon. Tilanteesta syntyi kahden juoksun lisäksi harmittavasti kaksi täpärää paloa kolmospesälle ja Mikkolanahon kauden avauskunnari jäi syntymättä: pallo osui KPL-pelaajan räpylään ja lyönnin vauhti putosi. Kopla tuli rinnalle ja ohi Juha Korhosen erillisillä lyönneillä. Ankkureiden ykköspalkittu oli sieppari Tuomo Lönnmark, jolla oli sataprosenttinen sisäpeli: kärkilyönnit 5/5 ja yksi tuotu juoksu.

Itä–Länsi-viikonlopun jälkeen järviseutulaisjoukkueet pelaavat kotikentillään. Ankkurit saa tiistaina vastaansa Koskenkorvan ja Veto keskiviikkona Sotkamon.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät