-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Levätilanne rauhallinen

Pohjalaismaakuntien virallisilla leväseurantapaikoilla ei ole esiintynyt runsaita sinileväkukintoja juhannuksen jälkeisenä viikkona. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukseen on kuitenkin tullut tietoja pienistä leväesiintymistä alueella. Kuortaneenjärvellä, Evijärvellä ja Kuorasjärvellä sekä Pietarsaaren edustan merialueella on havaittu pieniä sinileväesiintymiä. Karperönjärvellä esiintyi pieniä määriä sinilevää viikon alussa, mutta keskiviikkona leväkukintaa ei enää havaittu.

Viikonlopun aikana kansalaisilta tuli havaintoja sinileväkukinnoista Peränteeltä ja Lappajärveltä sekä Vöyrin kunnan edustan merialueelta. Pintaveden lämpötila on 18,1 Ähtävänjoen suualueella ja 16 Lappajärvellä. Hinjärvellä pintaveden lämpötila on 17,8 astetta. Bergön edustan merialueella pintaveden lämpötila on 12,6 astetta.

MAINOS

Sinileväkukintoja saattaa esiintyä myös muilla alueilla kuin raportoiduilla. Sinilevien esiintyminen on usein paikallista ja levätilanne saattaa muuttua nopeasti riippuen sääolosuhteista. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteesta havaintopaikalla ainoastaan kyseisenä ajankohtana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät