0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

KaMa hyödynsi Ankkureiden heikon hetken

Alajärven Ankkurit taisteli Rokulilauantaina paitsi Kankaanpään Mailaa vastaan ja sarjapisteistä, myös omaa tehottomuuttaan vastaan. Kotijoukkue voitti avausjakson niukasti 3–2, ei saanut kuparistaan rikki toisella jaksolla ja sortui ottelun ratkaisuhetkillä eli supervuorossa kopitteluun. Sarjapisteet jaettiin: kaksi pistettä matkasi Satakuntaan ja yksi jäi Alajärvelle. Ottelu päättyi 1–2 (2–3, 0–5, 0–3). Voitollaan KaMa otti kahden pisteen pesäeron jo ennen päivän kohtaamista toiseksi viimeisenä majailleeseen isäntäjoukkueeseen.

Kotijoukkue pääsi liikkeelle mukavissa tunnelmissa 1 674-henkisen yleisön edessä. KaMa sai heti avausvuorossa juoksuhanat auki. Kotijoukkueen tasoitus nähtiin toisen aloittavalla, Antti Pukkisen välilyönnillä. Jakson ratkaisu tuli neljännen tasoittavalla, kun kotijoukkueen konkarit Tuomo Lönnmark ja Aki Orava näyttivät nuoremmilleen, kuinka juoksuja lyödään – ja tilanne oli 3–1. Oman joukkueensa kokenein, Jouni Itävalo toi vieraat juoksun päähän. KaMa sai vielä kahdella palolla ykkös-kolmostilanteen, mutta kakkoskoppari Mikael Penninkangas oli tilanteessa hyvin mukana: tuloksena koppi ja palo kotipesään. Kotijoukkue tuuletti jaksovoittoa voimakkaasti.

MAINOS

Solmu sisäpelissä

Toisella jaksolla Maila hallitsi sisäpelitapahtumia. Avausvuorossa toisena lyöntivuorossa ollut jokeri Mikko Pauna löi Superpesis-uransa toisen kunnarin, nyt tyhjään kenttään. 0–1-tilanteen jälkeen Ankkureilla oli muutamia hyviä ulkopelisuorituksia, vaikka KaMa rokottikin avausvuorossa kolmella juoksulla. Ankkureiden orastanutta sisäpelisolmua kuvaa hyvin toisen jakson ensimmäinen sisävuoro, jonka aikana mailan varressa ehti käydä yksi jokeri ja neljä numerolla pelannutta.

Solmu tiukentui toisessa vuorossa. Manu Haukkala pääsi kärkenä ykköselle, mutta Mailan lukkari Joona Lehtinen otti hänestä kärpäsen kakkoselta. Muut vuoron palot tulivat ykköselle. Toisen jakson päätösvuorossa Ankkureiden ulkopeli toimi mallikkaasti, mutta toisaalta KaMalla ei ollut pakottavaa tarvetta painostukseen. Neljännen tasoittavalla Ankkurit sortui taas kopitteluun, eikä tilanteita saatu aikaiseksi, kun matka katkesi viimeistään kakkospesälle. Viimeisenä lyöjänä olleella Sami Mikkolanaholla oli edessään tyhjä kenttä ja taululla kaksi paloa. Kotijoukkueella ei ollut toisella jaksolla yhtään kolmostilannetta.

Ankkureista ei ollut sisäpelinsä puolesta ottelun ratkaisijaksi supervuorossa, vaikka Risto Ojanperä laittoikin lyöntijärjestystä uusiksi. Tosin Viljo Sillanpää pääsi aina kolmospesälle saakka. Mailan varressa kävi hänen jälkeensä noin joukkueellinen pelaajia haavoittamassa itsensä ykköselle. Santeri Särkinen kirkasti tilannetta selvittämällä tiensä ykköselle haavoittumatta tai palamatta. Sami Mikkolanahon illan kolmaskaan kotiutusyritys ei tuottanut tulosta, ja voiton avaimia ojenneltiin kankaanpääläisten suuntaan. Ankkureissakin pelannut Kari Kellokoski ei pystynyt purkamaan ajoa, mutta takatilannetta selvittämään tullut Arttu Vilander onnistui mailan varressa: hänen lyöntinsä painui kolmoskoppari Viljo Sillanpään yli ja kenttä rullasi kunnarin ja kahden tavallisen merkiksi.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Aki Orava tuskaili ottelun jälkeen omiensa surkeaa suorittamista sisäpelissä.
– Vastustaja osasi käyttää meidän heikon hetkemme. Meille tämä oli erittäin iso tappio. Pitäisi pystyä voittamaan Vimpeli tai Joensuu, että pystytään pelissä mukana.

Pelinjohtaja Risto Ojanperä huomasi, että Ankkureiden kärkietenijät menivät kentälle 13/15 kertaa. Hän totesi joukkueen syövän itse peliään ja virheiden seuranneen toisiaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät