0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Rokulipäivillä näki ja koki paljon

Alajärvellä 45. kerran järjestetyt Rokulipäivät kokosivat väkeä läheltä ja kaukaa Alajärven keskustaan. Tavattiin tuttuja, katseltiin erilaisia esityksiä, käytiin torimyyntikojuilla ostamassa vaatteita, käsitöitä tai herkkuja. Viihdykettä ja asiaakin oli kaikenikäisille. Jalallakin on saanut laittaa koreasti, kuunnella monenlaisia musiikkiesityksiä tai seurata seinäjokelaisen Samba Tropical -sambakoulun kulkuetta ja esiintymistä. Kaksi ministerivierastakin Rokuleilla nähtiin: elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ja sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin).

Samba Tropical järjesti sambakulkueen Kauppakadulta Palotorille. Ryhmä esiintyi Palotorin lavalla.

MAINOS

Tapahtumassa riitti kävijöitä sekä perjantaina että lauantaina. Alajärven Luoma-aholla asuva Leevi Luoma-aho teki lauantaina myönteisen huomion.
– En ole nähnyt täällä pahalla päällä olevaa ihmistä ollenkaan!

Leevi Luoma-aho oli liikkeellä puolisonsa Airan kanssa. Rokulipäivä-perinteitäkin on:
– Kahvit ja lätty kuuluvat ehdottomasti kummankin päivän ohjelmaan.

Lauantaina Luoma-aho ostivat leipomotuotteita, tapasivat tuttuja ja seurasivat lapsenlapsensa esitystä Palotorin lavalla. Hän kuuluu Wimma-tanssiryhmään.
– Uusi esiintymislava on hyvä, Aira Luoma-aho kehaisee.

Leevi Luoma-ahon mukaan monipuolinen Rokulipäivät on juuri sopivan kokoinen tapahtuma.

Luoma-ahojen kanssa liikkeellä ollut, Lapualla asuva Tuula Hautanen kertoo, että tänä vuonna Rokulipäivillä on ollut liikkeellä yllättävän paljon tuttuja.

– Tämä on minun kotipaikka, eikä tänne ole pitkä matka. Lakut, pehimis, kahvi ja lettu kuuluvat minun Rokulipäiviini. Ja sukulaiset.

Aira (vas.) ja Leevi Luoma-aho sekä Tuula Hautanen ovat sitä mieltä, että Rokulipäivät kuuluvat ehdottomasti kesän ohjelmaan.

Temput kiinnostivat

Ensimmäistä kertaa järjestetty Rokulimiitti keräsi varsinkin nuoria kaksi- ja nelipyöräisten kuljettajia. Uimahallin ja niin sanotun Sähkön kiertoliittymien välille oli varattu viranomaisten hyväksymä, suljettu ajoalue. Suoralla Alajärventien pätkällä sai näyttää omaa osaamistaan pyörän ominaisuuksien ja ajojärjestelijän ohjeiden mukaisesti. Yleisö sai seurata, miten esimerkiksi skootterillakin voi keulia. Kumiakin sai polttaa. Mukana oli mopoja ja moottoripyöriä. Tapahtuman järjestelyistä vastasi Järviseudun Urheiluautoilijat.

Kumiakin sai polttaa uutuustapahtumassa, kuten tässä Rokulimiitin lähtöpaikalla, uimahallin liikenneympyrän tuntumassa.

Rokulimiitin nuorin kuski ajoi nelipyöräisellä – nimittäin mönkijällä. Syksyllä ensimmäiselle luokalle menevä Jade Finnilä sai yleisöltä aplodeja suorituksestaan. Jade oli 4–5 vuoden ikäinen kokeillessaan mönkijällä ajamista ensimmäisen kerran.
– Temppuilu kiinnostaa. Temppuja on erilaisia. Voi seisoa, nostaa jalkaa, voi olla vatsallaan tai polvillaan. Osaan temppuja, vaikken olekaan opetellut niitä. Ajaessa harjoittelen, ja joskus paikaltanikin.

Kuusivuotias Jade Finnilä ihastutti yleisöä Rokulimiitissä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät