Ensimmäiset taksiluvat myönnetty

Trafi on myöntänyt ensimmäiset uuden liikennepalvelulain mukaiset taksiliikenneluvat ja taksinkuljettajien ajoluvat. Myös heinäkuun alun ajokorttikoulutuksen uudistukset ovat innostaneet hakemaan opetuslupia ennätystahtia.

Uusia taksiliikennelupia on haettu heinäkuun neljän ensimmäisen päivän aikana jo 1 500 ja kaikkineen liikennelupiin liittyviä hakemuksia tai ilmoituksia on tullut lähes 2 700. Yli sata uutta taksiyrittäjää on jo saanut lupansa. Uusia hakemuksia tulee Trafiin yhä runsaasti, mutta suurin kärki näyttää tasoittuneen.

MAINOS

Tarkempaa aluekohtaista tietoa lupien jakautumisesta saadaan lupien käsittelyn myötä. Trafi käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä ja tähän mennessä käsitellyistä luvista noin puolet on myönnetty pääkaupunkiseudulle. Uudet taksiliikenneluvat ovat valtakunnallisia.

Taksinkuljettajan ajolupakokeeseen sekä paikallistuntemuskokeeseen on osallistunut kolmen ensimmäisen päivän aikana yli 70 henkilöä. Taksinkuljettajien ajolupia on haettu ensimmäisien päivien aikana noin 150 ja niitä on myönnetty yli 100. Ajoluvat tulevat postitse hakijoille. Keskimäärin taksinkuljettajan ajolupia on ennen lakiuudistusta myönnetty noin 50 kappaletta viikossa.

Heinäkuun alun muutokset näkyvät myös ajokorttikoulutuksen puolella ja uusia opetuslupia on haettu ennätysmäärä. Trafi on vastaanottanut heinäkuun alkupäivinä yli 2 000 opetuslupahakemusta ja uusia opetuslupia on myönnetty jo lähes 900. Ajokorttikoulutuksen uudistamisen yhtenä tavoitteena oli, että turvalliseksi kuljettajaksi oppimisen reitit olisivat jatkosta entistä monimuotoisempia ja esimerkiksi opetuslupaopetusta voi hyvin käyttää myös muun opetuksen rinnalla.

MAINOS
Exit mobile version