Ankkurit hävisi Kitron helteessä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkurit ei pystynyt haastamaan Kitrolle vieraisille saapunutta Pattijoen Urheilijoita miesten Superpesiksen ottelussa. Lukemin 0–2 (1–12, 0–4) päättynyt ottelu venytti sinikeltaisten tappioputkea viiden ottelun mittaiseksi. Ankkureiden ilonaiheisiin kuului Valtteri Kleemolan paluu pelaavaan miehistöön.

Hutunkeiton voittanut ja sisällä aloittanut kotijoukkue sai otteluun lennokkaan alun. Kolmantena lyönyt jokeri Antti Pukkinen kehitteli palottoman ajolähdön ja numerolla kolme esiintynyt Tuomo Lönnmark asettui purkamaan sitä. Polttolinjalle suunnattua onnistumista avitti Pattijoen ulkokenttä ja kärkietenijä Viljo Sillanpään nopeus: 1–0 kotijoukkueelle. Ankkureilla oli avausvuorossa myös neljä muuta kolmostilannetta, mutta niistä ei saatu merkintää tulostaululle kuin paloina tai haavoina.

MAINOS

Ankkureiden flow hyytyi Pattijoen tasoittavaan, jonka aikana vierasjoukkue sai viidesti etenijän kotipesän turvaan. Pattijoen ykköspalkitun, joukkueensa avausjuoksun lyöneen sieppari Harri Kolehmaisen sisäpeli-ilta parani paranemistaan toisessa ja kolmannessa vuorossa. Ensin hän puhkaisi Ankkureiden takakentän, josta tuloksena 1+1 ja vieraille 1–10-johto. Kolmannessa vuorossa Kolehmainen hiljensi Kitron lyömällä toistamiseen Paavo Pellon kotiin ja itselleen kunnarin. Kaikkiaan Kolehmainen tykitti 2+3 ja toi kolme juoksua. Avausjaksolla kotijoukkue sai seitsemän kolmostilannetta, Pattijoki 17.

Toisella jaksolla edettiin aina kolmanteen vuoroon saakka juoksuitta. Ennen jakson avausjuoksua Sami Mikkolanaholla oli ollut purettavanaan kotijoukkueen ainoa kolmostilanne, kun taas PattU oli kehitellyt neljä kolmostilannetta, jotka Ankkurit pystyi torjumaan. Pattijoen avausjuoksu syntyi tilanteessa, jossa Ankkurit pudotti palottoman ajon. Vuoden 2015 lyöjäkuninkaan, Ossi Meriläisen kakkospuolen kumura upposi ja vei vieraat juoksun johtoon. Pattijoki venytti johtoaan kahdessa viimeisessä vuoroparissa 0–4:ään, eikä Ankkureiden kaksi neljännen vuoron kotiutustilannetta pystyneet horjuttamaan joukkueiden välistä asemaa. Toisella jaksolla kolmostilanteet menivät 3–9.

Kotijoukkueen ykkönen oli Nestori Yli-Sissala ja kakkospalkittu Manu Haukkala.

Seuraavan ottelunsa sinikeltaiset pelaavat ensi torstaina Hyvinkäällä, joka otti lauantaina takkiinsa vieraissa Sotkamoa vastaan. Lauantaina 21.7. Kitrolle saapuu JymyJussit ja ottelun alla ja tauolla on luvassa pesäpallomuisteloita kolmen vuosikymmenen takaaja Ankkureiden ensimmäisestä miesten suomenmestaruudesta.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliPerheloma suunnitellaan aikuisten ehdoilla – Kysy edes nämä asiat lapsilta
Seuraava artikkeliEvakko Tohnin Touhuteatterin juhlavuoden näytöksissä