-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Evakko Tohnin Touhuteatterin juhlavuoden näytöksissä

Kuluvana kesänä Tohnin Touhuteatterissa juhlistetaan kymmenettä toiminta- ja esitysvuotta. Juhlavuonnakin yleisön viihtyminen on taattu juttu, kun kesäteatteriesityksen näytelmävalintana on Markku Hyvösen kirjoittama “Evakko”.

Näytelmässä tervaskannoista pahasisuisin Martta (Helga Jämsä) antaa vihdoin periksi tyttärelleen (Tuija Kiiltomäki) ja suostuu muuttamaan vanhainkotiin – ei riittänyt että Karjalasta piti lähteä evakkoon vaan vanhalla ikää vielä kotoansakin köyhäintaloon.

MAINOS
Ei riitä että on pitänyt kerran evakkoon Karjalasta, kun vielä vanhoina päivinä kotoansakin. Vähemmästäkin Martta ärtyy ja kiukkuilee kelle tahansa, oli se sitten oma tytär tai ventovieras ihminen.

Samalla Martan kärttämän ”köyhäintalon”, Luksus seniorikoti Mansikan johto (Heikki-Pekka Levelä, Jaana Rasi) kipuilee kulissien takana raha- ja avio-ongelmissa, eikä asukkaiden keskuudessa eletä auvoisasti.

Tunneälyttömyyden keskellä Martan maalaisjärki ratkoo pulmia ja takoo suhteellisuudentajua kanssamatkustajien kalloihin. Näytelmän muissa rooleissa nähdään mm. Olli Kukkola, Mauno Kukkola, Aila Mursula, Rauni Akonniemi ja Liisa Levelä-Pohjola.

Evakko on vanhuksia kunnioittava ja elämänmakuinen komedia tämän päivän Suomesta. Näytelmä tuo Touhuteatterin juhlavuoden tarjontaan niin palan karjalaista historiapohjaa kuin oivaltavaa huumoria nyky-Suomesta sekä hullun hauskoja tilanteita – samoin kuin moni aiempi, erittäin pidetty kausi Markku Hyvösen näytelmien puitteissa.

Tohnin Touhuteatterin esityskauden ensimmäinen näytös on luvassa tiistaina 17.7. kello 19, mikä järjestetään yhteistyössä Töysän Karjalaiset ry:n kanssa. Näin esityskausi saa tunnelmallisen lähdön niin näytelmän karjalaispohjaisuuden kuin harrastajateatterin juhlakauden kunniaksi!

Yhteistyönäytöksen lipunmyynti on järjestetty normaalisti. Nyt kaikilla onkin mahdollisuus päästä 17.7. todella karjalaiseen tunnelmaan!

Näytelmä on toteutettu Janne Vuorelan ohjauksella. Siitä järjestetään ulkoilmanäytöksinä kahdeksan esityskertaa aikavälillä 17.-30.7. Töysän Ritolassa, jo ennestään tutulla Vetolan esityspaikalla. Ennen näytöstä ja väliajalla palvelee Tohnin kyläseuran puffetti. Lisätiedot: www.tohnintouhuteatteri.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät