-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Maaseutu – Suomen sykkivä sydän

Sadat tuhannet suomalaiset suuntaavat näinä päivinä maalle. Lomalaiset ymmärtävät, että maaseutu tarjoaa miljöön, jossa sielu lepää ja arkipäivien stressi unohtuu.

Ja oikeassahan he ovat! Monikaan ei mieti maaseutua kuitenkaan asuinpaikkana, vaikka miljöö on aivan yhtä ihastuttava ja vapauttava vuoden jokaisena päivänä. Miksiköhän?

MAINOS

Koostin kymmenen syytä, miksi kannattaa harkita muuttoa maalle:
Ei ruuhkia. Tunnin työmatka voi olla etäisyydeltään jopa kymmenkertainen kaupunkien ruuhkiin verrattuna. Ruuhkissa ajaminen aiheuttaa ihmisissä stressiä jo ennen työpäivän alkua. Maaseutumaisema rauhoittaa mieltä ja on kiva mennä töihin.

Luonto lähellä. Tieteelliset tutkimukset osoittavat, että jo 10 minuuttia luonnossa alentaa ihmisten stressitasoa, parantaa vastustuskykyä ja virkistää mieltä. Maaseudulla asuessa luonnon ”parantavilta voimilta” ei voi välttyä.

Asumisen hinta. Pääkaupunkiseudun kerrostaloyksiön hinnalla voit saada omakotitalon maalta. Tonttien hinnat ovat maalla edullisia ja reilun kokoisia. Pihoilla on tilaa harrastaa, leikkiä ja puuhata. Halusit sitten hoitaa hyötypuutarhaa, tehdä keppihevosratoja tai kasvattaa kukkia, kaikki mahtuu samalle pihalle.

Puhdas ilma. Maaseudulla hengitettävä ilma on puhtaampaa ja esimerkiksi pienhiukkasten määrä on pieni. Maaseudun ilma on helpompaa hengittää ja lievittää hengityselinsairauksien oireita.

Naapurit tunnetaan. Maaseudulla ihmiset tuntevat toisensa. Kyläraitilla kulkiessa voi jutella päivänpolttavista asioista tai perheen uudesta koirasta melkein jokaisen vastaantulijan kanssa.

Ystävällisyys ja avuliaisuus. Maaseudulla ihmiset ovat tottuneet elämään arkisesti ilman erikoisliikkeitä tai kaikkia mahdollisia palveluita. Jos tulee yllättävä tarve, naapuria autetaan hädässä. Oli se sitten sokerin tai vaikka talkootyön tarvetta, naapuriin voi useimmiten luottaa.

Yhteisöllisyys. Maaseudulla ihmiset puhaltavat yhteen hiileen. Tapahtumien tai palveluiden järjestäminen on useimmissa maaseutukylissä mukavaa vaihtelua, joka hyödyttää kaikkia asukkaita. Hirvipeijaiset ovat kylän yhteinen tapahtuma, joka kokoaa kyläläiset hyvän ruoan pariin joka vuosi. Ihmiset välittävät toisistaan.

Ekologisuus. Maalla asuessa oppii luonnosta paljon. Opit tuntemaan eläimiä, lintuja ja kasveja, kun voit seurata niitä jokapäiväisessä elämässäsi.

Energiaa tuotetaan uusiutuvista lähteistä, kuten puusta, auringosta tai vaikka läheisestä virtaavasta purosta kestävästi. Luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ekologisiin harrastuksiin ja keruutuotteiden hyödyntämiseen.

Maalla asuessa oppii todella ymmärtämään, mitä ekologinen eläminen tarkoittaa.

Teknologia. Maaseudun valokuituyhteydet tarjoavat jopa kaupunkien verkkoja nopeampia yhteyksiä. Jos teet tietotyötä tai tarvitset työssäsi nopeita yhteyksiä, kannattaa harkita etätyön tekemistä maalla.

Vähäiset käyttäjämäärät eivät tuki verkkoja, kuten kaupungeissa. Maaseutu on myös inspiroiva ympäristö uuden kehittämiseen. Elämisen helppoutta voi lisätä helposti teknisillä ratkaisuilla maalla aivan kuten kaupungeissakin.

Onnellisuus. Maalla asuu jopa 700 % onnellisempia ihmisiä! Ja kukapa meistä ei haluaisi olla onnellinen. Maalle muuttamalla voit tuntea vapauden. Tilaa on paljon, maisemat ovat upeita, eläminen on turvallista, rauhallinen ympäristö ja stressittömyys tekevät ihmisistä onnellisia.

Kun vietät lomaasi maaseudulla, kannattaa miettiä miljöötä pysyvänä asuinympäristönä. Perustettavat Älykylätm:t voivat tarjota maaseudun omien vahvuuksien lisäksi myös aivan uudenlaista elämisen mukavuutta ja riippumattomuutta! Voisit olla onnellisempi jokaisena päivänä vuodessa.

Arctic Smart Village Oy

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät