Veto väänsi kotivoiton

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Veto koki viisi viikkoa sitten 1–0-yllätystappion Hyvinkään Tahkolle tämän kotikentällä miesten Superpesiksessä. Tiistaina Saarikentällä avausjakson voittoon riitti Vedon kolme juoksua. Toisella jaksolla tehtiin juoksuja urakalla – ja ulkokentän avustuksella. Veto vei vaiherikkaan ottelun lopulta 2–0 (3–0, 14–10).

Tahko aloitti ottelun räväkästi kehittelemällä heti kättelyssä ajolähdön. Tilanteessa Tahko jäi juoksuitta, mutta kuittasi tulostaululle kaksi paloa: ensin kotijoukkueen kakkospolttaja Severi Lassila poltti numerolla kaksi pelanneen ja kakkospesältä irti olleen Kimmo Carlsonin. Mikko Kanala otti pallon haltuun ja poltti kotiin kärki Lauri Vierimaan.

MAINOS

Tasoittavallaan Vetokin sai ajolähdön, mutta Teemu Isoketo paloi kotipesään. Janne Mäkelä purki seuraavaa ajoa. Sami Haapakoski ehti kotipesän turvaan kakkospuolelle suuntautuneen välilyönnin turvin. Ajo jatkui edelleen, nyt Matias Rinta-ahon purkamana. Kultakypäräinen ”Maasturi” löi ensin pussinpohjalyönnillä Mikko Kanalan kotiin. Jakson voittolukemat 3–0 varmistuivat Rinta-ahon välilyönnillä.

Molempien joukkueiden ulkopelin taso ja tekeminen varmistivat lisäjuoksujen syntymisen.
– Pelasimme todella hyvää ulkopeliä, se oli jatkumoa edellispelistä, huomioi Vedon pelipäällikkö Sami-Petteri Kivimäki ottelun jälkeen.

Veto avusti

Toisella jaksolla ulkopelin taso laski. Vedon ulkokenttä avusti Tahkoa seitsemässä juoksussa. Vieraat painelivat 0–3-johtoon avaussisävuorossaan. Vedon kantti kesti, lyönti kulki ja jalka nousi. Veto teki toisessa sisävuorossaan kaikkiaan kahdeksan juoksua. Mikko Kanala tyylitteli 1+2. Janne Mäkelä laittoi ajolähtöä purkaessaan pallon kolmosnurkkaan: kenttä rullasi ja Mäkelälle sateli onnitteluja kunnarin merkiksi.

Tahko ei hätkähtänyt 8–3-tilanteessa Toisen tasoittavallaan Mikko Mahlamäki toi vieraat juoksun päähän lyötyään ajolähdöstä läpi. Pallo oli Vedon ulkokentän kiinni otettavissa. Janne Mäkelän neljällä lyödyllä ja kahdella harhaheiton turvin tulleella juoksulla Veto käänsi tilanteeksi 14–7. Tahkolla oli omassa päätössisävuorossaan viisi kolmostilannetta, joista kolme tuotti merkinnän juoksusarakkeeseen.

Vedon ykköspalkinto meni kunnarin ja kahdeksan tavallista lyöneelle Janne Mäkelälle, joka toi myös yhden juoksun ja saalisti yhdeksän kärkilyöntiä.
– Juoksut tulivat hyvillä lyönneillä. Nämä ovat lyöntimiehen kelejä, kun vain pärjää itsensä kanssa, Mäkelä tuumasi.

Sami-Petteri Kivimäkeä miellytti se, että joukkue tuli päätösjakson tappiotilanteessa lyömällä rinnalle ja ohi, tehtyään kovia henkilökohtaisia suorituksia.
– Sitten tuli ulkopelissä kömmähdyksiä ja peli oli taas uusi, yhden juoksun peliä.
Toisen jakson aikalisällä Kivimäki kertoi tehneensä pientä rauhoittelua ja käyneensä ajatustenvaihtoa siitä, miten peliä jatketaan.

Veto vei ottelun kolmostilanteet 28–19. Noin 31 asteen helteessä käytyä ottelua seurasi 1 748 henkeä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKuivuus vaivaa pohjalaisvesistöjä
Seuraava artikkeliVimpelin positiivisin Matti on huomaavainen ja lämmin ihminen