1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Voitto ja tappio vieraissa

Miesten Superpesis jatkui järviseutulaisjoukkueiden osalta vierasotteluilla. Alajärven Ankkurit vieraili Hyvinkään Pihkalassa. Joukkue ei pystynyt pitämään molempien jaksojen alkuun saamaansa johtoasemaa, eikä myöskään pysäyttämään oivassa vireessä ollutta Tahkon lyöjäjokeri Mikko Mahlamäkeä. Tahko voitti ottelun niukasti 2–0 (5–4, 3–2). Veto matkasi puolestaan Haminaan ja laittoi isäntäjoukkueen pään pyörälle toisella jaksolla lyömällä neljällä lyöntikierroksella 13 juoksua. 0–2-voitto jaksolukemin 1–4, 2–17).

Ankkurit sai otteluun unelma-alun kakkosvahti Manu Haukkalan lyönnin ylitettyä kakkoskoppari Santtu Patovan. Avausjuoksun toi Mikael Penninkangas ja Haukkala kiersi kunnarin. Ankkurit tuli neljänteen sisävuoroon 5–2-tappioasemasta. Sami Mikkolanaho purki ajolähtöä ja Rami Mäkinen toi kavennuksen 5–3:een. Antti Pukkinen ja Ville Väliaho hoitelivat Ankkurit juoksun päähän. Tämän jälkeen kolmostilannetta ei saatu aikaan ja avausjakson vei Tahko. Sinikeltaisten ykköspalkittu Ville Väliaho näytti lukkarintaitojaan ja sai esimerkiksi kolmannessa vuorossa Roni Wahlin huitomaan kolme korkeuksiin noussutta laitonta.

MAINOS

Toisella jaksolla Ankkureiden kahdesta onnistuneesta kotiutuksesta vastasi Sami Mikkolanaho. Ankkurit otti jälleen johtoaseman, mutta Tahko tasoitti ja meni yhdellä ohi. Mikkolanahon kotiutettua Penninkankaan kolmannessa vuorossa, oli Ankkureiden iskun paikka. Vuoroon onnistuttiin kehittelemään viisi kotiutustilannetta, joista vain yksi toi tuloksen.

Veto vahvana

Myös Veto sai otteluunsa lennokkaan lähdön ja johti avausvuoron jälkeen 0–3. Hamina hyökkäsi Simo Vanhala etunenässä, mutta Vedon ulkokenttä piti. Hamina avasi juoksutilinsä Vanhalan lyönnillä, mutta Veto kuittasi tilanteen 1–4:ään. HP sai vielä yhden juoksun. Vedon jaksovoitto ei ollut uhattuna.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan Veto polkaisi kaksi juoksua. Toisessa, 13 juoksua tuottaneessa vuorossa Teemu Isoketo avasi pelin lyömällä ensimmäisenä lyöjänä, ensimmäisellä lyönnillään kunnarin tyhjään kenttään. Hamina oli helisemässä Vedon onnistuessa lyöntivalikoimissaan ja kehitellessään tilannetta toisensa perään. Isokedon ohella myös Matias Rinta-aho kiersi kunnarin.

Vedon parhaana palkittu, lukkarina esiintynyt Perttu Ruuska löi kuusi ja toi yhden. Olli Heikkala ja Arttu Ruuska toivat neljä juoksua mieheen. Mikko Kanala ja Teemu Isoketo toivat kolme juoksua kumpikin. Matias Rinta-ahon sihti on jo kohdallaan: hänelle 1+4 lyötyä ja kaksi tuotua. Veto pyöritteli ottelussa kaikkiaan 32 kolmostilannetta.

Naapurukset jatkavat Superpesis-taivaltaan seuraavaksi kotiotteluilla. Ankkurit saa lauantaina vastaansa Seinäjoen JymyJussit ja Veto sunnuntaina Pattijoen Urheilijat.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät