-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Kreikkalaista tunnelmaa valokuvanäyttelyn siivin Salakapakassa

Salakapakassa Alajärvellä avataan tänään perjantaina Living under the blue sky -valokuvanäyttely.

Näyttelyssä on esillä 23 teosta, jotka on kuvattu näyttelyn taiteilijan, valokuvaaja ja valokuvauksen opettaja Isaak Chatzidimitriadisin kotiseuduilla Kreikan Thessalonikissa.

MAINOS
Platanitsin Rannalla Kreikassa aamuvarhain ei näy ihmisiä, mutta ihmisten jäljet näkyvät. Kuva: Isaak Chatzidimitriadis.

Isaakin rakkaus kuvaamiseen syttyi aikanaan kotona Kreikassa isoisän lahjoittaessa pojalle vanhan kameran. Kuvaamisesta tuli pian harrastus, jota opittiin eteenpäin kavereiden kanssa oppia jakaen.

Isaak kuvasi pitkään analogisesti ja mustavalkoisia kuvia. Tämä onkin vasta hänen ensimmäinen digitaalisiin kuviin rakentuva näyttelynsä. Nyt Alajärvellä nähtävä näyttely on ollut esillä aikaisemmin Saksassa Munsterissä.

Isaak on syntynyt 1968 Thessalonikissa, mutta asuu nykyisin Saksassa vaimonsa Mirjam Hammin ja lastensa kanssa. Alajärvi on Isaakille tuttu paikka, koska hänen appivanhempansa Kirsti (os. Kotkaniemi) ja Horst Hamm tulevat joka kesä Saksan Bremenistä Pynttärin rantaan kesän viettoon lastensa ja lastenlasten kanssa.

Nyt kahtena heinäkuisena viikonloppuna avoinna olevassa näyttelyssä esillä olevat kuvat on otettu rannalla, leirintäalueella lähellä Thessalonikia. Ne kertovat tarinaa elämästä sinisen taivaan alla Kreikassa, jossa asumiseen ei aina tarvita, eikä ole mahdollisuutta omistaa taloa.

Isaak on kuvannut varhain aamulla, juuri auringonnousun aikaan, jolloin rannalla ei vielä näy ihmisiä, mutta jäljet ovat näkyvissä. Värit ja varjot ovat aamulla erilaisia kuin myöhemmin päivällä.

Isaakin kuvista välittyy tunne, että katsoja on niissä mukana. Kuvan kokonaisuudesta nousee pian esille yksityiskohtia ja joskus niistä voi löytää myös itsensä.

Näyttely on avoinna Salakapakassa tänä- ja ensi viikonloppuna viikonloppuna.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät