0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Ankkureilta yksi hyvä lyönti kotiottelussa

Alajärven Ankkureiden alavire jatkuu miesten Superpesiksessä. Joukkue kärsi kahdeksannen peräkkäisen tappion kotiottelussaan Seinäjoen JymyJusseja vastaan lukemin 0–2 (0–1, 2–4).

Kotijoukkueen huippuhetki osui toisen jakson kolmanteen vuoroon, jossa Tuomo Lönnmark puhkaisi JymyJussien ulkokentän. Aki Orava kipaisi kotipesään ja Lönnmark itse tuuletti kunnaria. Sinikeltaisiin ja 1 326 hengen yleisöön virtapiikin aiheuttaneella ”Lönnin” lyönnillä Ankkurit pääsi kosketusetäisyydelle ja jakson lukemat kaventuivat 2–3:een. Sami Mikkolanaho ei pystynyt kohentelemaan numeroita tilannetta ajolähdössä vaan Lönnmark haavoittui kotipesään. Kolmannen tasoittavallaan jo aiemmin ottelussa taitavaa mailakättään näyttänyt Miika Anttila niittasi ajolähdöstä jakson loppulukemat 2–4.

MAINOS

Avausjaksolla Ankkurit sai tilastoihin seitsemän kärkilyöntiä ja yhden kolmostilanteen. Kärjen kentällemeno köhi: avausvuorossa paloivat sekä kärki Viljo Sillanpää että kakkonen Mikael Penninkangas ykköselle. JymyJussien laadukas ulkopeli tylsytti Ankkureiden terää ottelun alusta lähtien. Kotijoukkueesta ulkopelissä osaamistaan väläyttelivät kakkospolttaja Valtteri Kleemola, lukkari Ville Väliaho, sieppari Tuomo Lönnmark ja kolmoskoppari Viljo Sillanpää, joka haki etenkin avausjaksolla seinäjokisten lyöntejä.

Harvat kolmostilanteet

Toiselle jaksolle Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä laittoi lyöntijärjestyksen uusiksi, mutta sekään ei nostanut sisäpelin tasoa tai saanut aikaan peräkkäisiä onnistumisia. Esimerkiksi neljännessä vuorossa kaikki Ankkureiden palot tehtiin kakkoselle.

Kotijoukkueen ykköspalkittu Tuomo Lönnmark (kärkilyönnit 6/11) tuumasi, että ottelun tuloksen näkee kolmostilanteista.
– Jos on neljä kolmostilannetta, harvoin voittaa pesäpallopeliä. Meiltä tosi huonoa sisäpeliä: ei päästä kentälle. Ja sitten tulee typeriä paloja muutama. Sisäpeli on ollut pitempään vaikeaa vastustajaa kuin vastustajaa vastaan.

Ojanperä surkutteli laittomien viimeisten lyöntien luvattoman suurta määrää. Hänen mukaansa Jussit oli parempi sisällä, Ankkurit luokaton.
– En ole hetkeen ollut tällaisessa pesäpallopelissä, jossa sisäpeli on noin luokatonta. En tiedä, mistä se johtuu. On kokeiltu jos jonkinmoista: on pantu pallo ja maila nurkkaan, on tehty vain fysiikkaa, on treenattu vain vähäsen. On tuskaista, kun ei osuta palloon.

Ojanperä koki, että Ankkurit löi JymyJusseja vastaan vain yhden ainoan hyvän lyönnin.
– Piti hakea Vimpelistä mies, joka sen lyö.

Ensi viikolla Ankkureilla on luvassa kova Kaakon kierros. Tiistaina Imatra vieraissa, keskiviikkona Hamina.
– Onneksi sitten tulee Sotkamo kotipeliin, että saa yhden tasaväkisen pelin. Sotkamoa vastaan todennäköisesti uskaltaa pelata, ettei tarvitse jännittää niin sanotusti oman tason porukoita, totesi Ojanperä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät