-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Jännitysnäytelmästä Vedon voitto

Miesten Superpesiksen alkusarjan toiseksi sijoittunut Vimpelin Veto oli mukana päätöskierroksen jännitysnäytelmässä Seinäjoella. Avausjakson Veto vei melko tiukasti 0–2. Toisella jaksolla vieraat rymistelivät jo 0–8-johtoon, joka kääntyi toisen jakson kolmannessa vuorossa lukemiin 9–8. Ratkaisua ei tarvinnut siirtää supervuoropariin, sillä neljännen vuoron aloittavalla Vedon Matias Rinta-aho löi saumalyönnin, joka painui kotijoukkueen kakkoskopparina pelanneen Jouni Mäen yli. Tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Mäki oli hetkeä aikaisemmin eli kolmannen vuoron tasoittavalla lyönyt kunnarin ja kaksi tavallista ja vienyt kotijoukkueen johtoon.

Kolme pistettä Vedon pistepussia täyttäneen ottelun toinen vetolaisratkaisija oli Perttu Ruuska. Hän löi ottelussa kunnarin ja neljä tavallista sekä toi kaksi juoksua. Halsuan Toivon kasvatin lyömä toisen jakson 0–3-juoksu oli hänen sadas lyöty juoksunsa kuluvalla kaudella. 17-vuotias Ruuska on kaikkien aikojen nuorin miesten Superpesiksessä sata juoksua yhden kauden aikana lyönyt pelaaja.

MAINOS

Onnistumisia ulkona

Veto pohjusti voittoaan hyvällä ulkopelillä, jonka tempo, vire ja tarkkuus pitivät seitsemän vuoroa. Ykköspalkittu, kolme juoksua lyönyt Henri Puputti totesi ulkopelin parantuneen kauden mittaan koko ajan.
– Mitä pitemmälle syksyyn mennään, sitä enemmän ulkopeli yleensä otteluita ratkaisee.

Vedon pelipäällikkö Sami-Petteri Kivimäki kertoi puolestaan Vedon onnistuneen niissä asioissa, joita etukäteen painotettiin. Onnistumisia tuli etenkin ulkopelissä.
– Ylipäätään ulkopelin on nytkähtänyt eteenpäin. Tänään olimme hyvin kiinni kotijoukkueen pelaamisessa. Meidän pelaajamme – Henri Puputti esimerkiksi – alkavat olla sitä tasoa, mitä pitääkin olla. Me tarvitsemme vieläkin parempaa Henri Puputtia tai Mikko Kanalaa, joita on nähty. Meidän isotkin pelaajat alkavat tehdä voittavia suorituksia.

Veto peluutti 4 237 hengen yleisön edessä Kitee-ottelun tapaan Teemu Isoketoa kakkoskopparina ja Olli Heikkalaa kolmosvahtina. Kolme juoksua tuonut Isoketo eteni ykköskärjessä. Veto vei ottelun kolmostilanteet 18–19.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät