-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ankkurit vaisuna Sotkamoa vastaan

Alajärven Ankkurit ei pystynyt nousemaan kevätkierroksen tapaiseen yllätykseen eli voittoon miesten Superpesiksen kestomenestyjä Sotkamon Jymystä. Jymy vei kohtaamisen ja kolme sarjapistettä Kainuuseen lukemin 0–2 (1–4, 0–6).

Hutunkeiton voittanut ja sisällä aloittanut kotijoukkue sai lupauksia antavasti ajolähdön päälle. Jokeri Sami Mikkolanahon merkattu välilyönti vei kotijoukkueen johtoon ja sai 1 348 hengen yleisön syttymään ottelun tapahtumiin. Ankkureiden ainokaiseksi ottelussa jääneen juoksun toi Valtteri Kleemola. Ankkureilla oli avausvuorossa myös toinen ajo, mutta Antti Pukkinen haavoittui kotipesään. Jymyn tasoittavalla kolmospolttaja Rami Mäkinen napsi kaksi koppia ottelussa lopulta neljä juoksua tuoneen Saku Hakkaraisen lyönneistä. Avausvuorossa Jymyn riesana olivat kopeiksi ja laittomiksi painuneet lyönnit.

MAINOS

Toisen vuoron alkuun Viljo Sillanpää kärysi kakkoselle ja heti perään Valtteri Kleemolan viimeinen lyönti oli takalaiton. Kahdesta palosta huolimatta Ankkurit taisteli tilanteen ajolähdöksi, joka tyssäsi siihen, että Manu Haukkala oli irti kolmospesältä koppilyönnin aikana. Jymy väänsi tilannetta päälle toisessa vuorossa ja tasoitti tilanteen Roope Korhosen puhkaistua kakkosrajan. Avausjaksolla Jymy ei ollut äärimmilleen viritetty juoksuntekokone, mutta repi eroa juoksu kerallaan. Kainuulaisten tahti kiihtyi toisella jaksolla ja kolmen vuoron jälkeen taululla komeilivat 1–4-lukemat. Neljännessä vuorossa Ankkurit sai ajolähdön ja purkajaksi Sami Mikkolanahon. Jymyn takalukija oli hereillä ja tilanteesta syntyi kolmas palo kotipesään.

Rutiini puri

Toisella jaksolla Jymy hyökkäsi sisällä ja sai tulosta aikaan. Ville Väliahon näpynhaku avausvuorossa näytti kotijoukkueen taistelutahtoa ja esti vieraiden kolmannen juoksun syntymisen. Kolmas ja neljäs tehtiin toisessa vuorossa, viides ja kuudes kolmannessa. Toisessa vuorossa käytettiin videotarkistusta Lauri Rönkön purkamassa ajolähtötilanteessa: tilanteesta ei tuomittu juoksua vaan palo. Osansa kotijoukkueen sisäpelin tason laskulla oli Jymy-lukkari Toni Kohosella, joka kävi etenkin päätösjaksolla poimimassa kotijoukkueen lyhyet lyönnit.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin entistä seuraansa vastaan pelannut ykkösvahti Aki Orava (kärkilyönnit 4/7). Hänellä ei ollut lehdistötilaisuudessa muuta sanottavaa pelistä kuin että oli lämmin.

Pelinjohtaja Risto Ojanperä totesi avausjakson alkaneen hyvin, vaikka kovat lyönnit jäivätkin Jymyn kakkospolttajana pelanneen Niko Korhosen räpylään. Ojanperä totesi, että kun Ankkureiden piti ottaa pelin yliote, ei sitä saatu. Asenteen mureneminen ottelun edetessä oli tosi huono asia.
– Toisella jaksolla ei saatu apuja auringostakaan.

Ankkureiden kausi jatkuu alemmassa loppusarjassa, jonka ohjelman Superpesis vahvistaa maanantaina puolilta päivin.
– Suurin juttu on se, että pystytään parantamaan sisäpeliä. Takamatkalta lähdetään, kuusi peliä pelataan ja viimeinen ottelu on 16.8., totesi Risto Ojanperä.

Ankkurit sijoittui alkusarjassa 11:nneksi. 26 pelaamastaan ottelusta se saalisti yhteensä 18 pistettä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät