-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Ankkureiden peli rullasi voiton arvoisesti

Alajärven Ankkureiden kotikentällä Kitrolla päästiin pitkästä aikaa juhlimaan voittoa. Positiivisella peli-ilmeellä läpi ottelun pelannut Ankkurit saalisti kolme pistettä Hyvinkään Tahkolta lukemin 2–0 (4–2, 4–2). Kotijoukkueen edellinen voitto oli kesäkuulta. 967 katsojaa vetäneen ottelun kolmostilanteet kirjattiin Ankkureille 20–15. Voiton kannalta ratkaiseviin tekijöihin kuului useasti nelonen hihassaan pelanneen Aki Oravan peluuttaminen numerolla kaksi, tilanteiden rakentajana. Tässä kokenut pelimies onnistui, illan saldonaan 7/7 kärkilyöntiä.

Hutunkeiton voittanut kotijoukkue aloitti ulkovuorolla. Vieraat tekivät ottelun avausjuoksun, mutta heti tasoittavallaan ajolähdön kehittänyt kotijoukkue tuli tasoihin Sami Mikkolanahon lyömänä ja Mikael Penninkankaan tuomana. Ankkureiden ulkopelissäkin oli voittavaa otetta, sillä toisessa vuorossa palottoman ajolähdön kehitelleen Tahkon hyökkäys kuihtui kolmoskoppari Viljo Sillanpään mahtiheittoon. Tahkolla oli kaksi muutakin kotiutustilannetta: Aki Orava hoiti palon ensimmäisestä ja tilanteessa viimeisenä lyöjänä olleen Tahko-kanuuna Mikko Mahlamäen lyönti nousi kopiksi.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit teki kolme juoksua ja herätteli yleisöä: ensin upposi Sami Mikkolanahon merkkaamaton tappikumura väliin ja Rami Mäkinen hoiteli varsilyönnillään tilanteen 4–1.een. Atte Brandt löi neljännen tasoittavalla Tahkon toisen juoksun, mutta kotijoukkueen onneksi ulkopeli piti, ja Tahko pysyi kahden juoksun päässä.

MAINOS

Laastaria haavoihin

Toisella jaksolla Ankkureiden peli-ilme ja vireys säilyivät. Tahko muutti tiuhaan lyöntijärjestystään ja piti kirjurin kiireisenä. Lukkari Atte Brandt vaihdettiin päätösjaksolla Santtu Patovaan. Tahko ei saanut jakson aikana laatua lyönteihinsä, mutta sitä vastoin kotijoukkueen sisäpeli rullasi ja onnistumisista riemuittiin aidosti. Avausvuoron kaksi juoksua ja kolmannen vuoron toiset kaksi takasivat kauan kaivatun voiton. Sitä joukkue juhli ottelun jälkeen polttolinjalla.

Kotijoukkueen parhaana palkittu Aki Orava totesi, ettei voittoihin ole vielä kuluvan kauden aikana päässyt kyllästymään.
– Kyllähän tämä ihan hyvää tekee. Meillä oli peli hyvää laajalla rintamalla. Oleellisin juttu oli, että saatiin peli kulkemaan. Meidän esitys, vireys ja tunnetila olivat hyviä. Olen iloinen voitosta joukkueen, seuran ja yleisön puolesta. Toivottavasti voitto antoi yleisölle edes pientä laastaria syviin haavoihin, joita olemme kauden mittaan aiheuttaneet.

Kotijoukkueen käskyttäjä Risto Ojanperä katsoi, että oli tärkeä asia palata voittojen tielle. Hänen mukaansa pitää katsoa tuloksen taakse. Kaikenlaista on kokeiltu tuloksen saamiseksi ja tilanteiden rakentelussa on ollut vaikeuksia.
– Oli mukavaa, että saatiin kolmostilanteita. Aika yksinkertaisilla asioilla pelattiin. Nämä suoritukset eivät olisi voineet tulla tänään, ellei joukkue olisi jostakin löytänyt kovaa latausta. Lataus oli niin kova, että se oli mennä ylitse.

Ankkureissa tiedostetaan, että joukkueella on alemmassa loppusarjassa jäljellä viisi ottelua, jonka jälkeen pelit joko loppuva tai jatkuvat.
– Jos pelit jatkuvat, pelin pitää olla kunnossa. Kriisit vahvistavat joukkuetta. Kävimme eilen läpi peliä ja sitä, miksi me urheillaan ja ketä me edustetaan. Teimme seurajohdon kanssa töitä tämänkin päivän kustannuksella. Tänään saatiin ulosmitattua itsestä vähän enemmän.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät