0.4 C
perjantai 29.3.2024

Kleemola käänsi taiston Ankkureille

Alajärven Ankkureiden ja Imatran Pallo-Veikkojen välinen, miesten Superpesiksen alemman jatkosarjan ottelu oli kuin toisinto joukkueiden keväisestä kohtaamisesta Kitrolla. Molemmissa otteluissa ratkaisua haettiin supervuoroparista. Siinä missä IPV:n Tommi Päivinen tinttasi toukokuussa ajolähdöstä 1+3, oli torstain ottelun ratkaisija kotijoukkueen Valtteri Kleemola, jonka lyönti yllätti IPV:n takakentän ja tuotti kotijoukkueelle kaksi juoksua. Ankkureille kaksi sarjapistettä lukemin 2–1s (2–1, 1–6, 3–1) ja kolmas voitto putkeen. Sekä kotijoukkueen ykköspalkinnon että ottelun parhaan ulkopelaajan palkinnon pokannut kakkospolttaja Kleemola löi ottelussa kolme juoksua. IPV vei ottelun kolmostilanteet 14–20.

Ulkopeli näytteli ottelussa suurta osaa. Ankkureiden ulkopeli oli kuosissaan avausjaksolla, kun taas toisella jaksolla IPV hallitsi ulkopeliä ja teki tyhjäksi kotijoukkueen tilanteenrakenteluja. Avausvuorossa Ankkureilla oli kaksi mahdollisuutta avata juoksutili ajolähdöistä, mutta Sami Mikkolanaho ja Valtteri Kleemola eivät saaneet kuparista rikki. Juoksunteon aloitti IPV, kun syntymäpäiväänsä viettänyt kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström kotiutti Ville Lantiaisen. Ankkurit ei hätkähtänyt vieraiden johtoasemaa, vaan napsi kaksi paloa seuraavista kotiutustilanteista.

Toisen tasoittavallaan sinikeltaiset tulivat ottelussa tasoihin, kun Sami Mikkolanaho paiskaisi pallon kakkosjatkeelle ja Manu Haukkala tuuletti tuotua juoksua. Jakson voittojuoksu syntyi puolestaan seuraavassa vuorossa Valtteri Kleemolan kotiuttaessa Aki Oravan. IPV:llä oli neljännen aloittavallaan aikalisä, ajolähtö ja iskun paikka. Aki Orava poimi kuitenkin Dahlströmin lyönnin ja poltti Juuso Latun kotipesään.

Mallikas nousu

Tauolla Ankkureiden pelinjohtokaksikko Risto Ojanperä–Ismo Ankkuri heitti kärjessä aloittaneen, mutta avausjaksolla kentällemenoja vaille jääneen Viljo Sillanpään numerolle kuusi ja vastaavasti kuutosena aloittaneen Manu Haukkalan kärkeen. IPV jauhoi tilannetta päälle kun taas kotijoukkue sai viidestä kotiutustilanteestaan vain yhden juoksun. Myös lyöntien laatu laski avausjaksosta. Ulkopelissä IPV oli hereillä. Kolmannessa vuorossa kakkosjatkeelta 1+0 lyönyt Ville Lantiainen hiljensi Kitron katsomon ja tilanteeksi 0–5. Kotijoukkueen ykkösvahti Aki Orava huusi heti ”Lanan” kunnarin jälkeen, että vähintään supervuoro tulee.

Superin aluksi Viljo Sillanpää poltti Lantiaisen kolmoselle. Ville Liukun kotiutus jäi Pallo-Veikoilta superin ainoaksi. Ankkurit lähti hakemaan tasoitusta ja voittoa. Mikael Penninkangas löi pallon Reds-koppari Jussi Hurskaisen yli ja kiersi kunnarin, 1 055 katsojan hurratessa: 1–1. Sankarin viittaa tarjottiin Valtteri Kleemolalle, joka kiitti luottamuksesta lyömällä Penninkankaan ja Aki Oravan kotiin. Kotijoukkue juhli juoksua villisti varmistettuaan kolmannen voiton putkeen.

Valtteri Kleemola jäi harmittamaan ottelun toinen jakso, jonka aikana kotijoukkue ei saanut monta kolmostilannetta, eikä päässyt oikein pelin päälle sisäpelissä.
– Ulkopelissä päästettiin IPV hyvin mukaan peliin. Voittoa lähdettiin hakemaan, vaikka toinen jakso hävittiin.

Risto Ojanperä tuumasi avausjakson olleen kahden tasaväkisen joukkueen oikein hyvää vääntämistä, joka saatiin kolmannessa vuorossa kuitattua.
– Me pelattiin aika huonoa ulkopeliä toisella jaksolla ja numerot osoittavat sen. Toinen jakso oli huonoin jaksomme sisäpelissä, mitä on pelattu Hyvinkää-pelistä lähtien. Me huusimme vääriä vääriin paikkoihin pelin näkökulmasta: se söi sisäpeliä. 0–4-tilanteessa peli olisi ollut otettavissa omaan haltuun sillä peli-ilmeellä, mikä meillä on ollut.

Ojanperä näki Mikael Penninkankaan supervuoron kunnarin pelaajan itsensä kannalta tärkeäksi. Ankkureiden saadessa supervuoron tilannetta päälle sovittiin, miten päin lähdetään tilannetta purkamaan. – Siinä oli selkeä sapluuna: kaksi kertaa lyödään vapaata ja sitten lattian kautta ja Mikkikselle (Mikkolanaho) tilanne. Sitä ei nyt tarvittu. Kleemolan lyönti oli hyvä siihen tilanteeseen, summasi Ojanperä.