Veto nappasi voiton Kouvolassa

Mainos[adrotate banner="3"]

Kouvolan Pallonlyöjät isännöi Vimpelin Vetoa miesten Superpesiksen ylemmässä loppusarjassa. Joukkueet eivät saaneet välilleen kovinkaan suurta eroa, mutta Veto nappasi ottelusta kaksi tärkeää sarjapistettä. Vedon sankari ja ottelun ratkaisuhahmo oli Perttu Ruuska, joka löi ottelussa kaikkiaan viisi juoksua. Ruuska löi voittoon riittäneen Vedon ainokaisen supervuoroparissa.

Ottelu päättyi Vedon voittoon 1–2s (3–4, 7–6, 0–1). 2 902 henkeä KSS Energia Areenan lehtereille keränneen ottelun kolmostilanteet kirjattiin kotijoukkueelle 24–21. Juoksunteon aloitti KPL, jonka jokeritykki Juha Korhonen oli avausvuorossa takapesät täynnä -tilanteessa joukkueensa viimeinen lyöjä. Kakkosjatkeelle lyöty pallo palautettiin kotipesään taittoheiton kautta ja huonot lähdöt kolmoselta saanut Juho Hacklin toi johtojuoksun. Korhonen hoiteli myös kotijoukkueen toisen juoksun. Toisen tasoittavalla Veto sai hengen päälle ja löysi keinot juoksuntekoon. Henri Puputin pussari yhdistettynä Mikko Kanalan nopeuteen ja Kopla-lukkari Janne Kivipellon pallonpyörittely tuottivat Vedolle avausjuoksun. Veto tasoitti 2–2:een Mikko Kanalan lyönnillä, jossa kakkoskoppari Tommi Mäentausta tarjosi vielä apuja. Johtojuoksun juoni kolmoselta karannut Kanala Perttu Ruuskan lyönnistä. Vedon neljännen juoksun löi Henri Puputti: lyönti putosi kotijoukkueen koppareiden väliin.

MAINOS

Ratkaisu superissa

Toisella jaksolla Veto hurjasteli avausvuorossa viisi juoksua. 2–5:een KPL tuli yksittäisillä juoksuilla. Anssi Lammila puhkaisi ajolähdössä kolmospuolen: 1+3 juoksua ja juoksut 6–5:een kahden palon tilanteessa avausvuorossa. Koplan seitsemännessä avitti lukkari Perttu Ruuska, jolta pallo putosi räpylästä ratkaisevalla hetkellä. Vedolla oli neljännen tasoittavallaan neljä kotiutustilannetta, joista Perttu Ruuskan etukentän varsilyönti tuotti tulosta. Vedolla oli vielä kahden palon tilanteessa mahdollisuus tasoitukseen, mutta Janne Kivipelto irrotti Perttu Ruuskan kolmoselta.

Supervuorossa vain Veto sai kehiteltyä kolmostilanteen – tai oikeammin kolme. Ottelun ratkaisun löi ykköspalkittu Perttu Ruuska etupelaajan ylittäneellä lyönnillään, Mikko Kanalan tuodessa illan neljännen juoksunsa. Vedon kakkospalkinnon sai Sami Haapakoski.

KPL johtaa ylempää jatkosarjaa 72 pisteellään. Veto on tasapisteissä, mutta sillä on pelattuna yksi ottelu enemmän. Veto pelaa seuraavan ottelunsa ensi viikon tiistaina Saarikentällä. Vastustajaksi saapuu Joensuun Maila.

Virpi Poikelin

MAINOS
Edellinen artikkeliKleemola käänsi taiston Ankkureille
Seuraava artikkeliYläkouluun lähtijä haastaa vanhemman kehittymään