Kymmenvuotias soinilaistyttö kirjoitti kirjan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alina Keski-Mäenpää, 10, asuu vanhempiensa ja kolmen sisaruksensa kanssa Soinissa Etelä-Pohjanmaalla. Hän kirjoitti yhdessä äitinsä Kati Keski-Mäenpään kanssa ala-asteikäisille suunnatun seikkailukirjan Varastettu vaivaisakka. Etsiväkaksikko Taimi ja Luka (Suomen Lähetysseura 2018).

Tarina alkaa, kun kirkon pihassa iät ja ajat seissyt maankuulu vaivaisakka katoaa. Se on mitä ilmeisimmin varastettu – ja todella huonoon aikaan, vain viikko ennen presidentin vierailua.

MAINOS

Ystävykset Taimi ja Luka perustavat salapoliisikerhon ja alkavat selvittää asiaa. Kuka voi olla niin röyhkeä, että vie ison puisen akan? Ja miksi?

Alina Keski-Mäenpää on viettänyt elämänsä ensimmäiset neljä vuotta Etiopiassa. Hän pitää kirjoittamisen lisäksi saksofonin soittamisesta, lukemisesta ja tutkimisesta.

Kati Keski-Mäenpää on luokanopettaja ja kasvatustieteiden tohtori. Kati on julkaissut aiemmin kirjat Puhuvat kädet – Mirja Himanen ja Mekonnen Mulat kuurojen työssä Etiopiassa sekä Yllätyksiä opetusvälinevarastossa.

Alina ja Kati Keski-Mäenpää kertovat kirjan kirjoitusprosessista ja julkaisusta Alajärven kirjastossa maanantaina 27.8. kello 17.30, Soinin kirjastossa tiistaina 28.8. kello 18 sekä Lehtimäen kirjastossa maanantaina 17.9. kello 17.30. Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita myös kirjoittamisesta kiinnostuneet lapset ja nuoret.

Varastettu vaivaisakka -kirja on myynnissä Suomen Lähetysseuran Basaarissa sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

MAINOS
Edellinen artikkeliMiia Ollila Power Miss Power Truck 2018 kuvauksellisin rekkatyttö!
Seuraava artikkeliVedon sisäpeli tukossa