-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Vedon sisäpeli tukossa

Miesten Superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa Saarikentällä oli etukäteen ajateltuna tarjolla varsinainen herkkupala, kun vastakkain olivat sarjakakkonen Vimpelin Veto ja -kolmonen Joensuun Maila. Joukkueiden välinen ero sarjataulukossa oli ennen tiistaita neljä pistettä Vedon hyväksi ja joensuulaisilla yksi ottelu enemmän pelattuna. Ottelun juonta ei päästy kääntämään yleisön jännittäväksi vaan JoMa viihtyi sisäpelissä kuskin paikalla ja vei kolme sarjapistettä mennessään lukemin 0–2 (1–5, 0–3). Kolmostilanteetkin kirjattiin JoMalle lukemin 8–18.

Veto lähti otteluun ilman kokeneemman kaartin Janne Mäkelää, Henri Puputtia ja Sami Haapakoskea. Myöskään Olli Heikkalaa tai Janne Heimosta ei nähty tositoimissa. Joensuulta puuttuivat puolestaan Tuomas Jussila, Lauri Kivinen ja Ville Posti. Vedosta miesten Superpesiksessä debytoi jokeripaidassa nähty Aleksi Rantala, joka pelasi mailan varressa onnistuneen pelin ja meni kahdesti etenemistehtäviin kahdesta kentällemenoyrityksestään.

MAINOS

JoMa iski heti

Vieraat aloittivat juoksunteon heti avausvuorossa. Alkutahdit löi edelliskierroksella Kouvolaa vastaan kolmasti kotiuttanut Juha Niemi, joka purki Vedon pudottamaa ajolähtöä. Kokenut Aleksi Rautiainen löi pallon jokeen kakkosjatkeelta, tuloksena 1+1. JoMalla oli myös neljännen juoksun paikka, mutta Veto onnistui katkaisemaan hyökkäyksen kolmanteen paloon ennen etenijän ehtimistä kotipesään.

Vedolla oli avausjaksolla kuusi kotiutustilannetta, mutta vasta neljännen tasoittavalla onnistuttiin kuparisen rikkomisessa Mikko Kanalan kotiutettua Tuomo Lönnmarkin. Juoksu jäi kotijoukkueen illan ainokaiseksi. Toisella jaksolla Vedolla oli vain kaksi kolmostilannetta, mikä kertoo omaa kieltään joukkueen sisäpelin tasosta.

JoMa teki juoksunsa laadukkailla lyönneillä. Vastaavasti Vedolla oli heikko päivä mailan varressa. Kotijoukkue kirjautti sisävuorojensa alkuun useammassa vuorossa palon. Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki harmitteli, että paloja tuli miehiltä, joilta hän odotti enemmän.
– Monella miehellä oli mahdollisuus olla isossa roolissa. Jäi kuva, että pelasimme ihan hyvää ulkopeliä. Ulkopelivirheitäkin sattui, mutta on vaikeaa voittaa yhdellä juoksulla.

Ulkopelissä hyvää

Kotijoukkueen kärkietenijä Teemu Isoketo onnistui kentällemenoissa 5/7 kertaa. Mikko Kanalan kärkilyönnit olivat 4/6. Kolmoskopparina pelannut Elmeri Anttila pelasti kopeillaan ja syöksykopeillaan useamman kerran Vedon pinteestä torjumalla JoMan tilanteidenkehittelyjä. Nuorukainen sai ensimmäistä kertaa Superpesis-urallaan joukkueensa ykköspalkinnon. Kakkosena palkittiin kakkoskoppari Mikko Haukkala, aloitti ottelun numerolla kolme.
– Sisällä olimme huonoja. Ulkopelin olisi pitänyt riittää, Anttila mietti ottelun lehdistötilaisuudessa.

Joensuun pelinjohtaja Petri Pennanen totesi lehdistötilaisuudessa, että heidän moraalinsa oli pelata hyvin. – Päivän teemana oli hyvät lyönnit. Saatiin pallo kastumaankin.

Veto matkaa jatkosarjan viimeiseen otteluunsa Sotkamon Jymyn vieraaksi. Ottelu pelataan torstaina. Pudotuspelit alkavat Vedon osalta ensi sunnuntaina kello 16. Vastustaja selviää torstain kierroksen jälkeen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät