0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Hyvinvointipäivä aloittaa Järvilakeuden kansalaisopiston kauden

Uusi harrastuskausi Järvilakeuden kansalaisopistossa aloitetaan räväkästi hyvinvointitempauksella Kauhavan Pop-areenalla tiistaina 28. elokuuta. Tapahtuma alkaa kello 14 ja tarjolla on niin asiaa kuin viihdykettäkin. Nälän tainnuttaa soppatykki, josta riittää rokkaa 300:lle ensimmäiselle.

Pääesiintyjäksi on lupautunut gladiaattoreista ja supersinkkudieetistä tuttu Vertti Harjuniemi, joka on tehnyt mittavan uran hyvinvoinnin parissa.

MAINOS

– Ihminen voi olla paras versio itsestään vain voimalla hyvin niin henkisesti kuin fyysisesti. Pitää päättää mitä tahtoo olla, vain siten saa avaimet pysyviin tuloksiin, sanoo Vertti Harjuniemi, joka painottaa luennollaan niin kehon kuin mielenkin hallintaa. Harjuniemi puhuu suoraan, kannustaa, motivoi ja antaa konkreettisia vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Vertin neuvoilla optimoidaan niin fyysinen kuin psyykkinenkin hyvinvointi: liikunta, ravinto, lepo, motivaatio, oman mielen johtaminen ja ympäristö.

Toisena alustajana on Anssi Orrenmaa, joka antaa hyödylliset vinkit arjen hallintaan. Pitkä ura toimittajana lehdissä ja radiossa vaihtui vapaan kirjoittajan virkaan vuonna 2006.

Anssi on julkaissut 30 kirjaa ja lisäksi hänet tunnetaan valtakunnan johtavana nikslogina. Suurena intohimona hänellä on myöskin melonta. Anssi Orrenmaan tietoiskut kuullaan kello 15 ja kello 16, ja Vertti Harjuniemen alustus on kello 17.

Järvilakeuden kansalaisopisto toivoo tapahtumaan mahdollisimman paljon kumppaneita esittelemään omaa toimintaansa ja hankkeitaan. Osallistuminen on maksutonta. Kumppanit voivat järjestää ohjelmaa, tehdä mittauksia tai järjestää muuta tempausta osallistujille, joita yritämme houkutella erityisesti alueelta Kauhava-Lappajärvi-Evijärvi, toki muukin lähiseutu on tervetullutta.

Monipuolinen kurssitarjotin

– Hyvinvointia, liikuntaa, tanssia, käden taitoja, historiaa, kuvataiteita, musiikkia. Kansalaisopiston kurssitarjotin on jälleen pakattu täyteen mielenkiintoista tarjontaa, josta löytyy jokaiselle mieluisa harrastus, kertoo Järvilakeuden kansalaisopiston rehtori Leea Keto.

Tanssikursseja on ohjelmassa tavallista enemmän – uutuuksina voisi mainita tutustumiskurssin burleskiin sekä itämaisen tanssin kurssin, jossa lähitapaamisten lisäksi on saatavilla materiaalia netissä.

Opisto tarjoaa runsaasti muitakin mahdollisuuksia liikunnallisen elämäntavan edistämiseen – uutuutena voi mainita ainakin äijäjoogan ja HIIT-treenin. Hyvinvointiaan voi kohentaa myös opiskelemalla hoitavaa hengitystä taikka osallistumalla kasvoklinikalle.

Kädentaidoissa on tarjolla maksuttomana kurssina nukkepaja, jossa tehdään nukkeja hyväntekeväisyyteen – nuket myydään joko paikallisesti taikka lähetetään Unicefin myytäväksi. Maksu menee maailmanlaajuiseen rokotuskampanjaan. Opiston kurssilla voi tehdä itse myös ympäristöystävällistä saippuaa ja shampoota.

Musiikin uutena tulokkaana käynnistellään Kauhavalla matalan kynnyksen kansanlauluryhmää. Syyslomalla on tarjolla FinEst-hankkeen puitteissa bändileiri, joka on tarkoitettu 10-15 -vuotiaille nuorille.

Syksyn aikana kartoitetaan myös kiinnostusta lähteä Viroon laulujuhlille heinäkuussa 2019 – laulujuhlat järjestetään vain joka viides vuosi ja majoitusta on hankala löytää, joten lähtijämäärä olisi syytä tietää jo kuluvan vuoden puolella. Mikäli kiinnostuneita löytyy, maaliskuussa järjestetään opintomatka myös kauemmaksi eli Kiinaan saakka – jos matka tuntuu liian pitkältä, voi kuitenkin osallistua Kiina-aiheiselle luennolle syyskuun lopussa.

Kansalaisopiston kurssiohjelma jaetaan jokaiseen kotiin 16.8., ja siihen voi tutustua myös uudistetulla kotisivulla jarvilakeus.fi. Ilmoittautuminen alkaa netissä ja toimistolla 20.8. klo 8. Ilmoittautuminen onnistuu myös hyvinvointipäivässä 28.8.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät