0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Veto otti ensimmäisen kiinnityksen puolivälierissä

Vimpelin Veto voitti sunnuntaina miesten Superpesiksen ensimmäisessä puolivälierässä Pattijoen Urheilijat mallikkaalla esityksellä. Kotijoukkue hallitsi pelitapahtumia ja voitto kirjattiin lukemin 2–0 (6–0, 13–2). Sujuvan sisäpelin lisäksi loistava ulkopeli siivitti Vedon puolivälieräsarjan ensimmäiseen voittoon. Veto vei kolmostilanteet selkeästi 31–10.

Veto sai pelaavaan kokoonpanoonsa Janne Mäkelän ja Olli Heikkalan – molemmat jokeripaitaan. Mäkelä kotiutti neljästi ja Heikkala toi yhden juoksun. Vedon hahmoihin kuului vahvan ulkopelin pelannut kakkosvahti Arttu Ruuska, joka oli mukana avausjakson neljässä ensimmäisessä juoksussa: kaksi kertaa lyöjänä ja kahdesti tuojana. Kotijoukkueen kakkospalkittu Mikko Kanala kirjautti kärkilyönnit 9/11 ja löi yhden juoksun. Ulkona ”Kanis” oli monesti tylsyttämässä pattijokisten terää ja hakemassa esimerkiksi palloa Savonjoen rantapenkalta likimain konttaamalla.

MAINOS

Anttila onnistui

Kotijoukkueen sankariksi nousi 18-vuotias kakkoskoppari Elmeri Anttila, joka iski ottelussa 2+5 juoksua ja toi kaksi. Anttilan illan ensimmäinen, avausjakson kolmannessa vuorossa tehty kunnari oli tarkoitettu koppilyönniksi, mutta se painuikin koppareiden tavoittamattomiin. Tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Joukkueensa ykköspalkitun nuorukaisen toinen sisäpelin huippuhetki osui toisen jakson päätösvuoroon, Vedon johtaessa turvallisen tuntuisesti 9–1. Anttila purki ajoa: ensimmäisen lyönnin haki kakkoskoppari Tuukka Sarkkinen ja toisen ykkösvahti Timo Kallio. Kolmannen kohdalla Pattijoen ulkokenttä oli aseeton, pallon lentäessä ulkopelaajan sivuttaiskurotuksesta huolimatta Savonjokeen. Anttila hölkkäsi kakkosen ja kolmosen välisen pesävälin yleisön hurratessa.

Pattijoen harmina olivat räpylävirheet ja sisäpelissä tilanteiden tekemisen vaikeus. Ykköspalkittu Timo Kalliolla riitti kuitenkin uskoa tulevaan.
– Tämä oli eka peli. Kerranhan vain täällä pitää voittaa ja kotona hoitaa, että pääsee jatkoon.
Elmeri Anttila katsoi, että Veto pelasi joukkueena hyvin.
– Ulkopeli on ollut hyvää jo pitkän aikaa. Sisällä jaksettiin mielestäni hyvin, kun kaveri pelaa laidat kiinni ja me otimme helppoja vaihtoja niistä. Kärsivällisesti jaksettiin minun mielestäni.

Kotijoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki muistutti, että puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu on vierasjoukkueelle iskun paikka. Hän kertoi miettineensä, että uskaltaako tehdä muutoksia kokoonpanoon torstaisen Sotkamo-voiton jäljiltä.
– Mukaan saatiin miehiä, joilla ei pelituntuma ole niin hyvä. Ylihuomenna Pattijoella pelin luonne muuttuu. Siellä tulee pomppu mukaan ja vastustajalla on ollut hyvä tunnetila kotikentällään. Onneksi olemme tällä nipulla käyneet siellä pelaamassa monta kertaa.

Kivimäen mukaan Vedolla alkaa löytyä se vireystila, mikä pitää ollakin tässä vaiheessa kautta.

Vedon ja Pattijoen välinen puolivälieräsarja jatkuu tiistaina Pattijoella ja torstaina Saarikentällä. Välieräpaikka irtoaa kolmella voitolla.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät