0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Alajärven Tarinatuvassa muistellaan ja viihdytään

Alajärvellä parisen vuotta kokoontunut Tarinatupa on ikäihmiselle sitä parasta mahdollista muistisairauksien ennaltaehkäisyä.

Yhdessä muistellaan, lauletaan, pelataan ja treenataan muistia notkeaksi samalla, kun nähdään tuttuja ja vaihdetaan kuulumiset.

MAINOS

Kylille kulttuuria -toiminnan vastaava Virve Rinne Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksestä kertoo, että ryhmässä on ollut mukana välillä enemmän ja välillä vähän vähemmän porukkaa.

Parhaimmillaan säännöllisesti mukaan tulleita oli toistakymmentä, nyt syksyn ensimmäinen kokoontuminen ei vetänyt kirjaston lukusalia täyteen, sillä helle paahtoi ulkona yhä täydellä terällä.

Mukaan kesätauon jälkeen lähteneet toivoivatkin, että seuraavalla kerralla porukka on taas koossa ja uusiakin kasvoja nähtäisiin. Mukana toiminnassa on myös miehiä, mutta miehet olisivat oikeinkin tervetulleita isomminkin joukoin!

Toiminnan taustalla on se tosiasia, että ikäihmisten määrä kasvaa kaikkialla. Tämän myötä myös muistisairauksien määrä kasvaa. Tutkimuksissa on todettu, että muistisairauksien riskiä voidaan vähentää mm. terveellisillä elämäntavoilla ja sosiaalisella aktiivisuudella.

Kulttuuriharrastuksiin osallistumien ja kulttuurin kuluttaminen voivat jopa pidentää elinikää kahdesta kolmeen vuoteen. Aktiivinen ja vapaaehtoinen osallistuminen kulttuuritoimintaan lisää mm. yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Tämä taas vahvistaa hyvinvointia ja vähentää yksinäisyyttä.

Kylille kulttuuria -toiminta tarjoaa ikäihmisten ryhmätoimintaa kautta maakunnan. Toiminta on kaikille avointa ja maksutonta.

Alajärven tarinatupa kokoontuu joka kuukauden toinen perjantai Alajärven kirjastossa kello 13 ja sinne ovat kaikki tervetulleita mukaan!

Vastaavasti Tuunaustuokio Vimpelin kirjastossa on joka kuukauden toinen keskiviikko kello 12. Vimpelissä tuunataan mm. kirjaston poistokirjoista askarteluja ja tehdään myös monenlaista muuta tuunausta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät