Suninsalmen Kahvion kesässä pyöräytettiin yli 6000 pizzaa

Mainos[adrotate banner="3"]

Suninsalmen Kahvilassa Lehtimäellä takana on työntäyteinen kesä. Yrittäjä Pirkko Mäkipelto nauraa, että toivoessaan keväällä aurinkoista kesää, hän ei ihan arvannut mitä sai.

Satamakahvilan kesä on aina hyvin pitkälle riippuvainen säästä. Kun aurinko paistaa, tupa on täynnä, huonolla kelillä taas on hiljaisempaa. Tänä kesänä aurinkoa riitti toukokuulta saakka ja niinpä Suninsalmen Kahvilan keittiössä on kesän aikana valmistettu yli 6000 pizzaa ja 3000-4000 muuta grilliannosta!

MAINOS

Luvut olisivat vielä hurjempia, jos keittiön kapasiteetti antaisi mahdollisuuden saada annoksia asiakkaille nopeammin. – Pahimmillaan pizzaa sai odottaa 1,5 tuntia ja oli selvä, että osa asiakkaista lähti tällöin jonosta pois, Pirkko sanoo.

– Kapasiteetti onkin tänä kesänä ollut lujilla ja lujilla on oltu kuumassa keittiössä työskennellessäkin.

Kahvilassa on työskennellyt kesän aikana yrittäjien lisäksi viidestä kuuteen nuorta työntekijää. Asiakkaita on riittänyt todella paljon ja iso osa asiakkaista on ollut ennestään aivan vieraita. Liikkeellä on ollut myös poikkeuksellisen paljon lapsiperheitä.

– Kesä on ollut hyvä, mutta harmittaa kun emme voineet kaikkia palvella, Pirkko toteaa.

Venetsialaiset viikonloppuna

Kahvilan kesä alkaa pikkuhiljaa olla lopuillaan ja tulevana lauantaina 25.8. kello 18 alkaen on luvassa Venetsialaisten juhlintaa.

Kyläyhdistys myy pihassa rosvopaistia kello 18 alkaen ja kahvilassa kuullaan Lehtimäen omia pelimanneja kello 18-20. Kello 20-00.30 on sitten karaoken aika.

Illan pimetessä on luvassa myös ilotulitusta ja huvilakausi päätetään näin perinteiseen tapaan.

Tämän jälkeen kahvila on avoinna vielä sunnuntaina 26.8., jolloin myydään varastot tyhjiksi. Seuraavan kerran ovet aukeavat todennäköisetsi pääsiäisenä, joka on viikkoa ennen Vappua. Kesälle 2019 luvassa on myös tarkennuksia valikoimiin ja ehkäpä lapsille omat annokset grillituotteista!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSyysistutuspäivä Kurejoen Puutarhalla
Seuraava artikkeliJokamuovi Oy mukana Kasvu Openin finaalissa!