-6.9 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Syysistutuspäivä Kurejoen Puutarhalla

Kurejoen Puutarhalla vietetään perinteistä Syysistutuspäivää lauantaina 25.8. kello 9-15.
Päivä ajoittuu ajankohtaan, jolloin kasvien syysistutuskausi on käynnissä. Nyt on hyvä aika istuttaa uusia kasveja pihaan. Istuta uutta tai täydennä vanhoja istutuksia uusilla kasveilla.

Kulunut kesä on ollut poikkeuksellisen helteinen ja kuiva. Kuivuus on aiheuttanut päänvaivaa myös monelle kasvien istuttajalle ja vettä on kulunut kannukaupalla. Kuivan kesän jälkeen istutus onnistuu hyvin, kun kastelet tarpeeksi kasvualustaa ennen kasvien istutusta ja parannat tarvittaessa maata.

MAINOS

Onkin tärkeää imeyttää vettä reilusti jo ennen istutusta, jotta maa on riittävän kostea ja kasvit saavat hyvän alun juurtumiseen. Kastele myös riittävästi istutuksen jälkeen. Hyvillä perustamistöillä varmistetaan kasvien kasvu ja kukoistus.

Värikkäät kirjokanukat ja heisiangervot ovat pihan kaunistuksia!

Kurejoen Puutarhan taimisto on pullollaan puita, pensaita, havukasveja, hedelmäpuita ja marjakasveja sekä perennoja yli sata lajia.

Tämän kesän uutuuskasveja löytyy vielä valikoimasta, kuten omenapuu Kurejoen Kesä, valkomarjainen kirsikka Lumikki, pilariomenapuu President, matala pensaskirsikka Carmien Jevel ja hunajamarjat.

Muutamaan periteisesti korkeaan perennalajiin on tullut uusia matalia lajikkeita. Mielenkiintoinen on vain noin 80 senttiä korkea kultapallolajike Goldguelle. Perinteistä kultapalloa löytyy vanhojen maalaistalojen pihoilta lähes kaksimetriseksi kohoavana syysperennana.

Myös leimukukista löytyy 40-50 senttiä korkeita aikaisia lajikkeita valkoisena ja punaisena. Matala ja näyttävä tummankeltainen kanadanpiisku Srahlenkrone on myös pitkäkukintainen vaihtoehto korkeiden piiskujen rinnalle.

Vinkkejä syysistutuksiin ja istutussuunnitteluun

Pihasuunnittelija Marjo Joensuu Viherjasmikkeesta on mukana Kurejoen Puutarhan syysistutuspäivässä lauantaina kello 9-12 on tarjolla veloituksetonta neuvontaa pihan kasvivalintoihin. Ota valokuva mukaan kohteestasi ja poikkea paikan päällä kysymässä vinkkejä kasvien valintaan!

Kello 13 Marjo pitää infon kasvien istuttamisesta kuivan kesän jälkeen. Kannattaakin lähteä kuulemaan lisää kasvien syysistutuksista.

Jos uudiskohteen pihasi tarvitsee suunnittelua tai piha remonttia, mökkipiha suuntaviivoja toteutukseen tai kaipaat neuvoja pihasi toteutuksen tueksi, niin Syysistutuspäivän etuna on piha- ja istutussuunnittelusta 15 prosentin alennus päivän aikana tarjouksen pyytäneille.

Parasta aikaa pihasuunnitelman varaamiselle on syyskausi, jolloin pihan kartoituskäynti tehdään syksyn aikana ennen lumien tuloa ja suunnitelma on valmiina toteutusta varten keväällä, kun pihanrakennuskausi alkaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät