Hyvinvointipäivä tuo Soiniin liikunnallista säpinää!

Mainos[adrotate banner="3"]

Hyvinvointia hyvästä arjesta -hankkeen järjestämä terveyskampanjan ensimmäinen jakso alkoi keväällä. Kampanjan alkajaisiksi suoritettiin lähes 200 henkilölle kehonkoostumusmittaus.

Terveyskampanjan ensimmäinen jakso päättyy keskiviikkona 29.8. ja samalla alkaa toinen jakso, joka kestää 12.12. saakka.

MAINOS

Keskiviikkona 29.8. järjestetään asian tiimoilta hyvinvointitapahtuma, jossa on jälleen mahdollista mittauttaa oma kehonkoostumus ilmaiseksi. Niille, jotka kävivät keväällä mittauksessa, välimittaus toimii hyvänä seurantana kesän aikana tapahtuneesta kehityksestä.

Jos keväällä jäi mittaus tekemättä, niin nyt on hyvä mahdollisuus käydä teettämässä aloitusmittaus. Paikallisia hyvinvointiyrityksiä on myös paikalla esittelemässä tuotteitaan.

Kampanjan loppumittaukset suoritetaan 12.12. pidettävässä tapahtumassa. Jos et pääse osallistumaan tapahtumaan, niin Tiina Väliahon kautta on mahdollista mittauttaa kehonkoostumus torstaille 30.8. tai perjantaille 31.8.

Keskiiviikkona 29.8. tapahtuma pidetään Yhteistalolla ja urheilukentällä kello 12-19 välisenä aikana. Menossa on mukana kello 14-18 myös Kuortaneen Urheiluopisto, jonka opiskelijat vetävät liikuntatuokioita eri-ikäisille.

Päivän aikana voi siis osallistua Kuortaneen Urheiluopiston oppilaiden järjestämiin terveyttäsi edistäviin ohjelmanumeroihin. Tarjolla on eriaikaisia ja rinnakkaisia ohjattuja ohjelmia, kuten jumppia, lihashuoltoa venyttelyineen ja lihaskuntopisteitä.

Osiot alkavat tasatunnein. Lapsille on tarjolla liikunnallisia lautapelejä, joihin mahtuu useita osallistujia kerralla. Lautapelit alkavat myös tasatunnein.

Päivää vauhdittamassa on myös Seinäjoen Jalkapallokerho, Juha Mieto sekä paikallisia terveydenalan ammattilaisia. SJK:n ammattilaiset Dani Hatakka ja Obed Malolo ovat paikalla ja tavattavissa kello 13.30-15.30. Kello 16.30 hiihtäjälegenda Juha Mieto kertoo liikunnan ja hyvinvoinnin yhteydestä.

Mieto tulee paikalle kello 15.30, joten hänen lennokasta jutustelua voi tulla kuuntelemaan jo silloin.
Kehonkoostumusmittauksen lisäksi on mahdollista juosta Cooperin testi, joita järjestetään pitkin alkuiltaa. Cooperin testissä juostaan 12 minuutin ajan mahdollisimman pitkä matka.

Ensimmäinen testi starttaa kello 17 ja siihen tasoaan mittaamaan on haastettu myös kunnanjohtaja Juha Viitasaari. Hän puolestaan haastaa kaikki naiset kokeilemaan omaa tasoaan ja näyttämään armeijatuloksiaan muisteleville miehille. Cooperia voidaan juosta tarvittaessa myös kello 17.30 ja 18.
Kaikkien tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja.

Tapahtuman tarkemmat aikataulut ja ohjelma tulevat näytille Soinin kunnan nettisivuille, Facebookiin ja Twitteriin. Paperisia ilmoituksia tulee näytille myös kuntotiloihin, kauppoihin, kirjastoon ja apteekkiin.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliMitä tehdä puutarhassa kesähelteiden jälkeen?
Seuraava artikkeliVuoden sopimuspalokunta löytyy Lappajärveltä