0.7 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

JoMa väänsi voiton supervuorossa

Vimpelin Veto hallitsi avausjaksoa ja vei sen juoksuin 4–2 miesten Superpesiksen välieräottelussa. Joensuun Maila teki toisen jakson neljännen tasoittavallaan jakson ainoan juoksun, jonka jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan supervuoroparista. Pohjoiskarjalaisten ratkaisijaksi nousi Henri Litmanen, joka lyönti vieri läpi Vedon polttolinjan ja takaa läpi: tuloksena kunnari ja kaksi tavallista. Vedon ja Joensuun ensimmäinen välieräkohtaaminen jää aikakirjoihin numeroin 1–2s (4–2, 0–1, 0–5). Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki muistutti ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa, ettei ole ensimmäinen kerta, kun Veto on aloittanut ottelusarjan tappiolla, vaan joukkue on aikaisemminkin ollut erilaisissa tiukoissa paikoissa.
– Nyt on oleellista keskittyä omaan tekemiseen ja viilata peliä lauantaille ylös ja siitä jatkaa sarjaa.

JoMa otti lentävän lähdön otteluun ja sai heti ajolähdön päälle. Juha Puhtimäki löi väliin ja avausjuoksun vieraille. Veto vastasi tasoittavallaan, lyöjäjokereiden löydettyä pallonmentävät aukot JoMan ulkokentästä: ensin Perttu Ruuska kotiutti välilyönnillä Mikko Kanalan ja viimeisenä lyöjänä tilanteessa ollut Janne Mäkelä Severi Lassilan.

MAINOS

Johtojuoksun syntyessä Saarikentän 2 266-henkisen yleisön äänijänteistä löytyi voima, jollaista ei kuluvalla kaudella vielä ollut kuultu. Perttu Ruuska kotiutti jaksolla vielä kahdesti ja nuorukaisen virallisissa otteluissa lyötyjen juoksujen saldo nousi kahteensataan. Ruuska on pelannut tällä kaudella B-poikien SM-sarjaa sekä poikien ja miesten Superpesistä. Juha Niemi kaunisteli jakson loppunumerot 4–2:een.

Sisäpeli jumiutui

Toisella jaksolla joukkueet eivät meinanneet saada pesäeroa toisistaan. Vedon sisäpelivire oli jumissa, tekemisen taso laski ja kotijoukkue pystyi kehittelemään vain yhden kolmostilanteen. Toisaalta toisella jaksolla kotijoukkueen räpylä kesti ja Aleksi Rautiaisen kolme ja Juha Niemen yksi kotiutusyritys saatiin torjuttua. Neljänteen vuoroon lähdettiin 0–0-lukemista. Ratkaisu tuli neljännen tasoittavalla, Juha Niemen kotiutettua Konsta Piirosen. Vedolle juoksuitta jääminen on kuluvalla kaudella harvinainen tilanne.

Supervuorossa juoksunteon aloitti Juha Niemi. Henri Litmasen maalyönti vieri polttolinjalta taakse keskelle ja tuotti kunnarin ja kaksi tavallista. Aleksi Rautiainen kaunisteli numerot vielä 0–5:een. JoMan supervuoron kaikki juoksut syntyivät kahden palon tilanteessa. Sami-Petteri Kivimäki arveli, ettei kakkoskoppari Elmeri Anttila nähnyt Litmasen lyömää palloa. Tasoittavallaan Veto haki vimmatusti juoksuja, mutta kolme kotiutusyritystä eivät tuottaneet toivottua tulosta.

Kivimäki löysi tyytyväisyyden aihetta siitä, miten Veto aloitti pelin.
– Ulkopelissä ei hirveästi ole moittimisen sijaa. Palon paikka ykköstilanteessa toisen jakson lopussa harmittaa. Toisaalta nolla tehtyä juoksua, niin sillä on hankala voittaa näissä peleissä jaksoja.

Vedon parhaana palkittiin Perttu Ruuska, joka löi kolme juoksua ja toimi myös vaihtajana – kärkilyönnit 5/8.
– Eka jakso oli meiltä hyvä. Tuntui, että toisella jaksolla jos olisimme saaneet pari peräkkäistä onnistumista, olisi peli lähtenyt rullaamaan. Oli meidän heikkoutta ja JoMan hyvyyttä, ettei saatu sisällä mitään aikaan. Aloituksesta tulee mieleen viime vuoden finaalisarja. Silloinkin noustiin aika hienosti. Kova luotto on, että parannamme ihan varmasti seuraavaan peliin.

Seuraava välieräkohtaaminen on lauantaina Joensuussa.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät