-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Lavettaret jälleen askeleen lähempänä Superpesistä

Pöytyä- LaVe 0-1 (2-10,6-6)

Toinen naisten Superpesiksen karsintaottelu päättyi jännittävän loppuhuipennuksen jälkeen riemastuttavasti Lappajärven Veikkojen voittoon Pöytyän ennätysyleisön silmien alla. Tapahtumaa jännitti 620 varsinaissuomalaista ja muutama veikkolainen.

MAINOS

Ensimmäisen jakson ratkaisijaksi nousi pitkästä aikaa kokonpanossa ja lukkarina esiintynyt Ella Mäki, joka yllätti emäntien kakkoskopparin kolmen juoksun arvoisesti heti avausvuorossa.

Jatkoa seurasi jälleen kolmannessa vorossa, missä LaVe teki neljä juoksua Tanja Tuomelan, Roosa Ahon, Jutta Herralan sekä Piritta Kärnän esityksillä. Pöytyä oli altavastaajana koko jakson ajan.

Ottelu oli kopio sunnuntain pelistä, sillä selkeästi voitetun avausjakson jälkeen toisesta puolikkaasta kehittyi jälleen trilleri. Kotijoukkue napsi juoksuja tasaisesti joka vuorossa, eikä Veikkojen peli ei tahtonut käynnistyä ollenkaan.

Toisessa vuorossa Piritta Kärnän näppi riitti avausjuoksuun. Pöytyä siirtyi kolmannen aloittavalla jo 4-1 johtoon, jolloin Lavettaret oli tosi tukalassa sillassa. Sitten lopulta Superpesisotteluiden tuoma rutiini ja voitontahto heräsivät.

Kaisa Jaakkola paukautti kakkospesän takaa pallon pöpelikköön kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Jatkotilanteesta Janina Männikkö kotiutti vielä Kaisan, niin peli oli tasan.

Viimeisessä vuorossa emännät järjestivät jatkuvan ajotilanteen, mistä tuli kaksi juoksua. Toisen iski koko ottelun vakuuttavasti esiintynyt ja viisi juoksua lyönyt jokeri Petra Kaitonen, jonka pysäyttämiseen vierailla ei tuntunut löytyvän aseita.

Lavettaret tuli tasoittavalle kahden juoksun tappioasemassa. Erittäin hyvän ottelun pelannut Jaakkola keräsi vielä yhden sulan hattuunsa lyömällä kavennusta.

Sitten Karoliina Luoma-ahon painava veto kolmosluukkuun vieri kentän laitamille ja Anna Ihamäki kirmaisi voittojuoksun. Ratkaisuvaiheet olivat sikäli poikkeukselliset, että kaksi kärkietenijää murjoi tarvittavat juoksut Pöytyän kentästä.

Veikoista palkittiin molemmat tähän peliin nostetut, 1+3 lyönyt ja kolme tuonut Ella Mäki sekä sadan prosentin tehoilla hallaa vastustajalle tehnyt Jutta Herrala. Olkoon tämä osoituksena pelaajaringin laajuudesta. Kaisa Jaakkolan panos oli myös mahtava, 1+2 lyötyä ja neljä tuotua juoksua.

Ottelusarja jatkuu huomenna lauantaina klo 16 Veikkolassa. Pöytyän Urheilijat on kerännyt fanejaan bussikuljetusta varten.

Nyt Lavettaret tarvitsee koko seutukunnan tuen taakseen, jotta sarjapaikka Superpesiksessä varmistuisi jo tuossa ottelussa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät