-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistolla muutoksia ilmoittautumisessa

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston rehtori Aulis Hautamäki kertoo, että kansalaisopiston kursseille ilmoittautumisessa on tapahtunut tänä lukuvuonna joitakin muutoksia, jotta tiedettäisiin jo ennen kurssin alkua, että onko kurssin alkamiseksi riittävä määrä opiskelijoita.

Reaaliaikaisuuden takia on mm. luovuttu paperisista ilmoittautumislomakkeista.

MAINOS

Näin ollen kaikille kursseille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen, poikkeuksena vammais- ja vanhusten laitoksissa tapahtuva kurssitoiminta.

Kaikille kursseille voi ilmoittautua joko netin välityksellä tai puhelimitse kansalaisopiston toimistoon p. 06 2412 2310 tai 06 2412 2311, samalla voidaan päivittää opiskelijoiden tiedot ajan tasalle.

Netin kautta tapahtuva ilmoittautuminen on ollut jo vuosia selvästi yleisin ilmoittautumismuoto lasten, nuorten ja myös aikuisten osalta ja vähitellen myös varttuneemman väestön osalta netti-ilmoittautuminen on yleistynyt selkeästi.

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet löytyvät joka kotiin jaetusta kansalaisopiston opinto-ohjelmasta tai netistä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kotisivuilta.

Rehtori Hautamäki kertoo, että lasten kuvataidekoulun opetustoiminta on jo alkanut Alajärvellä, Soinissa ja Vimpelissä, mutta joissakin ryhmissä on vielä vapaita opiskelupaikkoja varsinkin alle kouluikäisten ryhmissä.

Ilmoittautuminen kaikkiin muihin opintoryhmiin on käynnistynyt 30.8. ja pääosa opetuksesta käynnistyy 10.9. alkavalla viikolla.

Musiikin yksilöopetukseen ilmoittautuminen on alkanut jo elokuun puolivälissä, mutta vapaita opiskelupaikkoja löytyy vielä kertoo rehtori Hautamäki. Perinteiset pianonsoitto, kitara ja yksinlaulu houkuttavat opiskelijoita vuodesta toiseen ja toivottavasti nyt myös ukulele, jota on tarjolla sekä Alajärvellä, Soinissa että Vimpelissä.

Varmasti myös mm. Heikki Jokiahon kurssit; Lehtimäellä Missä on A, nuotinlukukurssi sekä Alajärvellä Hiski Salomaasta Juice Leskiseen ja kurssi klassisen musiikin keskeisistä säveltäjistä ovat kiintoisia kenelle tahansa.

Normaalien käsitöiden lisäksi uudessa opinto-ohjelmassa on hyvin paljon täysin uusiakin kursseja mm. makramee-solmeilu, tekstiilinukke- ja eläinhahmokurssi, saippuakurssi, kynttiläkurssi, kierrätysmateriaalikurssi, pienet betonityöt, lasi- ja puukäsityöt, rahinpäälliset, joulupallot krakleeramalla, tilkkutyöt ja punontakurssi.

Rehtori kehottaa kaikkia tutustumaan Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kurssitarjontaan joko kaikkiin koteihin jaetusta opinto-ohjelmasta tai netistä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät