0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kehon ja mielen hyvinvointi esillä messuilla

Vimpelin Aapiskujan koululla järjestetään lauantaina 1.9. Hyvinvoinnin terapiamessut. Toista kertaa Vimpelissä järjestettävillä messuilla on luvassa myös luentoja ja esitelmiä. Allan Hjulfors esitelmöi yrttien vaikutuksesta hyvinvointiin kello 14. Heidi Mikkonen pitää puolestaan yleisötilaisuuden rentouttavista äänimaljoista kello 15.

Messut päättyvät kello 18. Päivän ohjelmaan ovat kuuluneet myös Sielun laulaja N’nea -niminen hoitavan äänen konsertti ja luento seksuaalienergian muuntamisesta energiaksi: luennoitsijana oli esoteerinen alkemisti Jan-Mikael Maros.

MAINOS

Esoteerinen alkemisti Jan-Mikael Maros on Hyvinvoinnin terapiamessujen nimekkäimpiä näytteilleasettajia.

Sisäistä eheytymistä ja superfoodia

Messujen järjestäjänä toimiva yrittäjä Susanna Höijer kertoo, että näytteilleasettajia on kymmenen: Saarijärveltä, Vimpelistä, Virroilta, Lappajärveltä ja Kokkolasta.
– Helmikuussa tuli fiilis, että pitää saada uusi tapahtuma, sen verran hyvää palautetta oli tullut viimevuotisesta tapahtumasta. Messuilta saa työvälineitä omaan sisäiseen eheytymiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Pedersöreläisellä Allan Hjulforsilla on iso tyrniviljelmä. Hän ostaa esimerkiksi mustikkaa ja kaarnikkaa eli variksenmarjaa, jonka puolesta hän liputtaa.
– Variksenmarja on terveyspommi ja superruokaa aivoille. Variksenmarjassa on marjoista ainoana seleeniä. Marjasta löytyy myös fenolia.

Allan Hjulforsilta saa tietoiskun marjoista ja yrteistä myös esitelmän muodossa.

Hjulfors kuivaa marjat itse, huoneenlämmössä. Jos marjoja kuivaa yli 38 asteessa, entsyymit tuhoutuvat. Hjulfors kertoo itse lisäävänsä marjajauhetta puuroon. Jauheita voi lisätä myös viiliin tai jukurttiin. Hjulforsin mukaan ihmiskeho huutaa yrttejä ja lehtivihreät ovat elimistölle tärkeitä.
– Aikaisemmin maidossa ja lihassa oli jäämiä viidestäkymmenestä eri yrtistä. Enää näin ei ole tehoviljelyn takia.

Verkostuitumiskeino

Heidi Mehtonen on mukana Hyvinvoinnin terapiamessuilla ensimmäistä kertaa. Hän on paitsi esittelemässä HT Human Touch -yritystään ja Lappajärvellä toimivaa Onnintupaa, myös tutustumassa muihin näytteilleasettajiin ja heidän tarjontaansa. Verkostoituminen on Mehtoselle yksi päivän teemoista.

Mehtonen esittelee omalla pisteellään sekä perinteisiä hyvinvointipalveluita että esimerkiksi äänimaljarentoutusta. Mehtosella on monipuolinen, hyvinvointipalveluihin liittyvä tausta. Hän on saanut klassisen hierojan, joogaopettajan ja taideterapeutin koulutuksen. – Teen muiden muassa jalkahoitoja, intialaista päähierontaa ja hermoratahierontaa.

Yrittäjä Heidi Mehtonen kokee messut myös oivaksi verkostoitumiskeinoksi.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät