-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Ankkurit niskan päälle Kitrolla

Alajärven Ankkurit vei tiukan taiston miesten Superpesis-karsinnoissa kotonaan supervuoron jälkeen numeroin 2–1s (3–2, 5–6, 0–0, 1–0). Voittonsa turvin Ankkurit johtaa Manse PP:tä vastaan pelattavaa karsintasarjaa otteluvoitoin 2–1. Manse PP vei kolmostilanteet 15–19, mutta oli ulkopelissään kotijoukkuetta haparoivampi.

Kotijoukkueen avausjakson huippuhetki osui kolmanteen vuoroon, johon lähdettäessä tilanne oli 0–1. Antti Pukkinen avasi kotijoukkueen juoksutilin purkaessaan ajolähtöä. Seuraava ajolähtö tuli Sami Mikkolanahon purettavaksi, eikä hänkään erehtynyt. 3–1 syntyi tätä seuranneesta ajolähdöstä Valtteri Kleemolan lyömänä.

MAINOS

Vuorovedolla

Toisen jakson alku oli ensimmäisen kuin ensimmäisen toisinto. Manse meni johtoon ja Antti Pukkinen avasi kotijoukkueen juoksuhanat. Tosin nyt Pukkisen läpilyönnillä syntyi kunnari ja kaksi tavallista. Kun Sami Mikkolanaho onnistui vielä kotiuttamaan tuplajuoksun tuoneen Pukkisen, oli ilo ylimmillään ja lukemat 4–1. Joukkueen ilme oli taisteluntahtoinen – ja alajärveläisyleisökin syttyi kannustamaan. Tasoittavallaan Ville Hotakainen järjesteli ajolähdön ja Saku Suurnäkki löi väliin: 4–2. Jarkko Paloniemi purki seuraavaa ajolähtöä lyömällä takaa keskelle ja kavensi 4–3:een.

Kolmannessa vuorossa Antti Pukkinen vaihtoi Aki Oravan näpyillä kakkoselle ja kolmoselle. Mansen ulkokenttä avitti kumpaakin tilannetta. Sami Mikkolanaho tarjoili välilyönnin ja Orava tuuletti juoksua villisti. Manse PP vastasi kolmannen tasoittavallaan kahdella ja neljännessä vuorossa yhdellä juoksulla. 5–6 päättynyt jakso tiesi supervuoroa. Kotijoukkueen ulkopeli oli kenties terävimmillään supervuoron aloittavalla. Tamperelaisten kärkietenijä Severi Piispanen poltettiin kakkoselle. Valtteri Kleemolan upea yksilösuoritus tuotti toisen palon niin ikään kakkoselle. Kitron yleisö laittoi kuluvan siihen asti kauden kovimman metelin päälle, kun Ankkureiden kasvatti Jukka Tuomisto asettui lyömään. Hänestä tuli kolmas palo.

Oli Ankkureiden iskun paikka, vaikka kärki köhi. Manu Haukkala haavoittui ykköselle ja heti perään Mikael Penninkangas paloi ykköselle. Konkariosaston Aki Orava pääsi etenemistehtäviin ja Antti Pukkinen saatteli häntä eteenpäin. Kolmospesän Orava saavutti Valtteri Kleemolan vaihtolyönnillä. Ratkaisun avaimia tarjottiin Sami Mikkolanaholle, joka otti lyöntivalikoimastaan aseeksi pompun, jonka turvin Orava ehti kotipesään.

Taistelu jatkuu

Ankkureiden parhaana palkittiin 1+3 lyönyt ja kaksi tuonut Antti Pukkinen. Kakkospalkinnon pokannut Sami Mikkolanaho löi neljä juoksua. Aki Orava toi kolme, Manu Haukkala ja Mikael Penninkangas kaksi. Valtteri Kleemolalle kirjattiin yksi lyöty juoksu. Vieraiden ykköspalkittu Jarkko Paloniemi löi viisi juoksua. Pukkinen totesi otteluiden olevan äärimmäisen tiukkoja vääntöjä.
– Ihan viimeiseen sekuntiin asti saa vääntää. Manse pelaa ihan hyvin seitsemällä pelaajalla ja kimmertävät tilannetta tulemaan. Nyt on kolme peliä nähty, mitä tämä on. Luulisi, että huomenna ollaan valmiimpia siihen, mikä Kaupissa odottaa. On ihan selvä asia, että huomenna on yhtä tiukka vääntö kuin tähänkin asti.

Kotijoukkueen käskyttäjä Risto Ojanperä totesi, että nyt oli kiva pelata, kun ei tarvitse tapella tuomareiden kanssa: nyt oli selkeät säännöt ja selkeät linjaukset ja oli helppoa pelata.
– Pelissä oli tosi paljon hienoja suorituksia. Manse teki hyvin tilannetta ja me yritimme taistella siinä. Jossakin kohtaa ottelu oli Jarkko (Paloniemi) vastaan me.

Ojanperä koki, ettei Ankkurit säikähtänyt Mansen toisen jakson voittoa.
– Nyt oli aika selkeät sävelet supervuoroon. Viedään miestä kolmoselle ja yritetään saada pinna siten, että voitetaan jakso.

Ankkureilla on mahdollisuus laittaa karsintasarja poikki huomenna kello 16 Kaupin pesäpallostadionilla alkavassa ottelussa. Sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät